Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-6°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-6°C

Hétfőn indul a Kemecse utcai parkoló építése

2023. augusztus 29. 15:20
Csík Richárd, a városrész önkormányzati képviselője lakossági fórumot tartott az érintett terüleen élőknek, amelyen szóba került az ideiglenes parkolás megoldása is.
 

Szeptember 4-én vonulnak fel a munkagépek és kezdik meg az egyetemvárosi Kemecse utcában az új parkoló kialakítását, ezzel az ott élőknek egy régi kívánsága teljesül. A területen ugyanis eddig rendezetlen körülmények között, általában csak a szokásjog alapján tudták leparkolni autójukat, eső esetén ráadásul a sáros földön tudták csak ezt megtenni.

A helyzet megoldása érdekében már több lakossági fórumot is szervezett a térség megválasztott önkormányzati képviselője, Csík Richárd, ezeken nem egy alkalommal a Polgármesteri Hivatal Városüzemetetési Irodájából is részt vettek szakértők, hogy a szakmai tartalmat összhangba tudják hozni a lakosok valós igényeivel.

A hétfői lakossági fórum már arról szólt, hogy szeptember 4-én ténylegesen is elindulhat a munka, addig pedig egy ideiglenes parkolót alakítanak ki az érintett Stadion utca 24-26-28-30-as társasházak lakosainak.

Csík Richárd a fórumon azt is elmondta, amennyiben a kiszemelt helyszín beválik, mint parkoló, akkor a projekt elkészültével a Vetési Albert Gimnázium tartalék parkolójaként tudna funkcionálni tovább. Ez akár a környező utcák parkolási leterheltségét is enyhítheti az iskolai események alkalmával. Ezt a lehetőséget a későbbiekben még megvizsgálják, most viszont a térség lakosainak jelent hatékony átmeneti megoldást.

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   2023. december 1. 12:08 Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. 2023. november 30. 14:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.