Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
13°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
13°C

A Pannon Egyetem épületeinek energetikai felújítása

2023. augusztus 30. 14:45
A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” tárgyú pályázati felhívás keretében a Pannon Egyetem 1,3 milliárd forintot nyert el 2023. áprilisában.

Az elnyert támogatás a Pannon Egyetemen zajló komplex beruházáshoz biztosít forrást, melynek során a Veszprém, Egyetem u. 10. szám alatti épületei energetikai szempontból is megújulnak. Jelen támogatás keretében a 10 emeletes „I” épület és a tornacsarnok teljes rekonstrukciója, valamint az épület-együttes energetikai korszerűsítési kivitelezése valósul meg hőszivattyús megoldással.

A projekt eredményeképpen a 2023-as fűtési szezont már az energetikailag korszerűsített épületekben kezdjük meg. Jelen felhívás forrását a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával valósul meg.

A korszerűsítésre kerülő épületek fejlesztése során szem előtt tartjuk a költségoptimalizált követelményszintnek való megfelelést. Jelen energetikai fejlesztés egy komplex beruházás része, mely a Pannon Egyetem veszprémi kampuszát (Egyetem u. 10. szám alatti épület-együttese) érinti.
A projekt célja a veszprémi Pannon Egyetem, Egyetem u. 10. szám alatti „I” és tornacsarnok épületének teljes rekonstrukciója, mely során annak hőszigetelése és a nyílászárók cseréje valósul meg, illetve az épület-együttes energetikai korszerűsítési kivitelezése hőszivattyús megoldással. Ez utóbbi projektelem a központi fűtés, mesterséges szellőzés és használati melegvíz (HMV) termelés céljából kerül kialakításra. A hőszivattyús blokk 6 db, előzetes méretezések alapján egyenként kb. 340 kW-os egységből áll, melyek 21/16 C-os hőfoklépcsővel üzemelnek. A hőcserélőkről a megtermelt hőt 20/15 C-os hőfoklépcsőjű vízzel, hőszigetelt csővezetéken juttatjuk el az érintett épületekben található hőközpontokig, ahol épületenként megfelelő teljesítményű víz-víz hőszivattyúval állítjuk elő a megfelelő hőfoklépcsőjű fűtővizet.

Támogató: Miniszterelnökség – Közlekedési, Környezeti és Energiahatékonysági Fejlesztési
Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság
A projekt futamideje: 2021.07.12 – 2023.11.15.

vehir.hu
további cikkek
2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Örök kérdés, amely újra és újra előkerül a nyaralószezon közeledtével. De tényleg van rá egyértelmű válasz? 2024. május 4. 14:47 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   2024. május 3. 11:59 A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. 2024. május 1. 7:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.