Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
-1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
-1°C

Több helyen új igazgatóval kezdik meg a tanévet

2023. augusztus 30. 22:42
Ünnepélyes tanévnyitó értekezletet tartott a Veszprémi Tankerületi Központ szerdán a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol az újonnan megbízott magasabb vezetők kinevezését is átadták.

Az értekezlet kezdetén Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója kívánt nyugodt tanévet a jelenlévő intézményvezetőknek és helyetteseknek. Szauer úgy fogalmazott, a pedagógusok számára az osztályterem jelenti azt a helyet, ahol kicsit kizárhatja a külvilágot, s annak érdekében, hogy minél kiegyensúlyozottabb évben legyen részük, érdemes a jövőben is erre koncentrálni, a döntéseket higgadtan meghozni. „Egy nyugodt vezető nyugodt tantestületet, egy nyugodt tantestület pedig nyugodt iskolát eredményez” – hangsúlyozta.

Több helyen a korábbi igazgatói, intézményvezetői ciklusok leteltével pályázatokat is kiírtak a tavasszal, amelynek eredményeként augusztus 25-én a Belügyminisztériumban átadták az újabb ciklust kezdő, illetve újonnan megválasztott igazgatói megbízásokat is, amelyeket most személyesen is átvehettek és aláírhattak az érintettek.

Az újonnan kinevezett igazgatók a következők lettek:

  • Bán Aladár Általános Iskola – Dr. Juhász Attiláné
  • Györgyi Dénes Általános Iskola – Ács Attila
  • Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola – Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
  • Ősi Általános Iskola – Vidamon Ildikó
  • Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat – Szedlák Bernadett
  • Veszprémi Középiskolai Kollégium – Hencsei László
  • Vörösberényi Általános Iskola – Zanathy László

Második ciklusát kezdi meg Dobos Tamás a Thuri György Gimnázium, Lampertné Váliczkó Mária a Borzavár Porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Dudás Zsolt a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamint Kálmán Andrásné a Berhidai II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatója.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Fényes pont Veszprém történelmében Fényes pont Veszprém történelmében A néma nőtüntetésre emlékezett szerdai rendezvényén a Veszprémi Nők Kerekasztala (VENŐKE) a megyei könyvtárban. tegnap 21:58 Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba A Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma szorosabbra fűzte kapcsolatát azzal, hogy kiegészítették már meglévő megállapodásukat. amely eddig alapvetően a vegyipari, informatikai és távközlés területén megvalósult képzéseket foglalta magába.  A Pannon Egyetem a Humántudományi Karon meghirdetett óvodapedagógus,tanító és pedagógia alapszakokat hozzákapcsolja a technikumban folytatott kisgyermekgondozó- és nevelő képzéshez.   2023. december 5. 18:01 Pedagógus béremelést jelentett be Pintér Pedagógus béremelést jelentett be Pintér A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán. 2023. december 4. 17:30 Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Újabb veszprémi politikus neve jelent meg az országos politikában. Halmay Gábor, a Dózsaváros és a Jeruzsálemhegy egyik önkormányzati képviselője az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) ügyvezető alelnöke lett. Azt mondja, a konzervatív beállítottságú fiataloknak számos személyes támadással kell szembenézniük, de van egy nagy különbség liberális társaikhoz képes. Vajon mennyire trendi a fiatalok körében konzervatívnak lenni? Mi lesz a lázadó énjükkel ebben a politikai szervezetben? Ezekről is beszélgettünk. tegnap 12:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.