Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Lehetőséget adnak a jövő veszprémi óvodapedagógusainak

2023. szeptember 5. 22:23
Együttműködési keretmegállapodást kötött a Pannon Egyetem és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata annak érdekében, hogy a fenntartó az egyetem hallgatói számára szakmai gyakorlatot biztosítson az óvodákban.
 

A kedd délutáni sajtónyilvános esemény keretében Porga Gyula polgármester beszélt a megállapodás fontosságáról: az önkormányzati ellátórendszerben vannak olyan területek, ahol komoly munkaerőhiány van, az egyik legjelentősebb szektor az óvodapedagógiai állások. A város és a Pannon Egyetem közös megoldást talált erre a problémára, köszönhetően annak, hogy az egyetem sikeresen indította el a tanító- és óvodapedagógus képzési szakokat.

A hallgatói részről megnövekedett érdeklődésre való tekintettel – a tavalyi évhez képest csaknem háromszorosára nőtt a felvételt nyertek száma – szükség volt gyakorlati helyek biztosítására is, melyre így a városi fenntartású intézményekben kaptak lehetőséget.

Korábban ehhez hasonló megállapodást kötött a Pannon Egyetem a Veszprémi Tankerületi Központtal, a tanítóképzési gyakorlati helyek biztosítására is.

A keretmegállapodást az egyetem megbízásából prof. dr. Navracsics Judit, a Humántudományi Kar dékánja írta alá, aki az egyetem és a város közötti szoros együttműködésről, és azok közös felelősségvállalásáról beszélt. Kifejtette, hogy a kar a régió kiszolgálásra törekszik, hiszen vidéki egyetemként a Budapesten is népszerű szakokkal szemben nehezebb a hallgatókért versenyezni. Olyan képzéseket kell indítani, amely a régió szakemberhiányára adnak megfelelő választ, mint például az egyre népszerűbb mentálhigiéniás szakemberek képzése.

Az egyetemnek előzetes megállapodása már volt a Ringató Óvodával, de a kar népszerűsége miatt idén a polgármester és az önkormányzat segítségét kérték, így a megállapodás keretében ezt kiterjesztik az összes önkormányzati fenntartású óvodára is.

Navracsics Judit kiemelte: a kulturális oktatásnak társadalmi szinten is helyt kell kapnia, és az együttműködési keretmegállapodással aláírásával a város és az egyetem között még szorosabb kapcsolat jött lére.

Balogh Dóra
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.