Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színes konferencián mutatkozik be az MMA Veszprémi Munkacsoportja

2023. szeptember 14. 15:09
Szerda délután a VEAB székházban tartott sajtótájékoztatót Oberfrank Pál, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező és színházigazgató, a Magyar Művészeti Akadémia veszprémi munkacsoportjának elnöke, valamint a titkár, dr. Várszegi Tibor egyetemi adjunktus. Szeptember 23-án és 24-én egy nyilvános konferencián képviselteti magát minden művészeti tagozat.

Az akadémia mibenlétéről Oberfrank Pál beszélt: a 200 éves Magyar Tudományos Akadémia „kistestvére”, a Magyar Művészeti Akadémia 10 évvel ezelőtt alakult Budapesten. Ahogyan az MTA-nak alakultak vidéki központjai, úgy alakult meg az MMA-nak is összesen hét regionális munkacsoportja, méghozzá 2023 tavaszán.

Oberfrank hangsúlyozta: vidéken igenis erős és meghatározó kulturális élet van, ez a konferencia is ezt hivatott felszínre hozni. További célként fogalmazta meg az összművészeti megjelenésen túl, hogy a régió neves alkotói találkozzanak egymással, és a nagyközönséget is bevonva sikerüljön elkezdeni kiépíteni egy brandet.

A 23-án és 24-én megvalósuló konferencia eklektikus jellege miatt is magában hordozza a sokszínűséget: előad többek között Mezey Katalin, Kossuth-és József Attila-díjas író, költő, műfordító. Közreműködik Oberfrank Pál és Rátóti Zoltán, Kossuth-díjas színművész és rendező.

Bemutatkozik többek között a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Bizottsága, dr. Garaczi Imre a Filozófiai Tudományos Bizottságból, dr. Várszegi Tibor a Színház- és Filmtudományi Állandó Bizottságából, valamint dr. Pósfai Mihály a Földtudományok Osztályáról. A zárszó dr. Gelencsér Andrásé lesz, aki a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Bizottságának elnöke.

Oberfrank Pál és Várszegi Tibor kiemelték: bár ez egy szakmai találkozó, valójában a nagyközönség bevonása is cél, tehát szeretettel várnak minden érdeklődőt, kultúrakedvelőt az egyébként ingyenes konferenciára.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.