Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színes konferencián mutatkozik be az MMA Veszprémi Munkacsoportja

2023. szeptember 14. 15:09
Szerda délután a VEAB székházban tartott sajtótájékoztatót Oberfrank Pál, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező és színházigazgató, a Magyar Művészeti Akadémia veszprémi munkacsoportjának elnöke, valamint a titkár, dr. Várszegi Tibor egyetemi adjunktus. Szeptember 23-án és 24-én egy nyilvános konferencián képviselteti magát minden művészeti tagozat.

Az akadémia mibenlétéről Oberfrank Pál beszélt: a 200 éves Magyar Tudományos Akadémia „kistestvére”, a Magyar Művészeti Akadémia 10 évvel ezelőtt alakult Budapesten. Ahogyan az MTA-nak alakultak vidéki központjai, úgy alakult meg az MMA-nak is összesen hét regionális munkacsoportja, méghozzá 2023 tavaszán.

Oberfrank hangsúlyozta: vidéken igenis erős és meghatározó kulturális élet van, ez a konferencia is ezt hivatott felszínre hozni. További célként fogalmazta meg az összművészeti megjelenésen túl, hogy a régió neves alkotói találkozzanak egymással, és a nagyközönséget is bevonva sikerüljön elkezdeni kiépíteni egy brandet.

A 23-án és 24-én megvalósuló konferencia eklektikus jellege miatt is magában hordozza a sokszínűséget: előad többek között Mezey Katalin, Kossuth-és József Attila-díjas író, költő, műfordító. Közreműködik Oberfrank Pál és Rátóti Zoltán, Kossuth-díjas színművész és rendező.

Bemutatkozik többek között a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Bizottsága, dr. Garaczi Imre a Filozófiai Tudományos Bizottságból, dr. Várszegi Tibor a Színház- és Filmtudományi Állandó Bizottságából, valamint dr. Pósfai Mihály a Földtudományok Osztályáról. A zárszó dr. Gelencsér Andrásé lesz, aki a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Bizottságának elnöke.

Oberfrank Pál és Várszegi Tibor kiemelték: bár ez egy szakmai találkozó, valójában a nagyközönség bevonása is cél, tehát szeretettel várnak minden érdeklődőt, kultúrakedvelőt az egyébként ingyenes konferenciára.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Rangos elismerést kapott a Paszta Rangos elismerést kapott a Paszta Szeptember 21-24. között zajlott Komlón a IX. Komlói Amatőr Színházi Találkozó. A Komáromi Sándor vezette Paszta komoly sikerekkel tért haza. tegnap 12:34 Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza A Simoga-ház emeletén, a felújított S-Stúdióba várta a sajtó képviselőit a Művészetek Háza szerda délután, hogy ismertessék az EKF évében még ránk váró őszi-téli programokat.   2023. szeptember 27. 22:10 Jazzfesztivál novemberben! Jazzfesztivál novemberben! Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 2023. szeptember 27. 12:59 Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Európa Kulturális Fővárosa Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Dubrovnikban többek közt a Trónok harca miatt korlátozták az óvárosba a belépést. Tartuban pedig van egy hónap, amikor majdnem féláron lehet étterembe menni. Érdekes turisztikai megoldásokkal találkoztunk, amikor a két város vezetőivel interjúztunk veszprémi látogatásuk alkalmával. 2023. szeptember 27. 11:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.