Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mária szerepe a hitünkben - búcsúmise

2023. szeptember 17. 14:59
Szombat délután különleges búcsúmisét tartottak a Regina Mundi templomban. A szentmise főcelebránsa dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök volt, aki idén ünnepli pappá szentelésének hatvanadik évfordulóját.

Dr. Pápai Lajos szorosan kötődik a szóban forgó egyházközséghez, hiszen 1985-1991 között itt volt plébános. Szentbeszédében a búcsú alkalmával ünnepelt Szűz Máriára irányította a figyelmet, aki elvezet Krisztushoz. A Katolikus Egyházban a Szűzanya a teljes Egyház megtestesítője, s az Egyházra is mint édesanyára tekintenek a hívek. Szép nyelvi kifejeződése ennek a magyar nyelvben az Anyaszentegyház szavunk. Mária jelenlétében, az ő közbenjárására Jézus mindnyájunkat megtanít hitünk szerint élni és hitünkről tanúságot tenni.

A Regina Mundi (Mária, Világ Királynője) ünnep hivatalosan augusztusban van, de az egyházközség a szeptember 12-hez (Szűz Mária Szent Neve) legközelebb eső szombaton ünnepel. Ilyenkor nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy ránézzenek, mégis mit jelent Mária szerepe a hitük szempontjából.

Az egyházközség területén működő Szent Margit óvoda növendékei énekes-verses mondókákat hoztak, valamint fellépett egy fiatalokból álló zenekar, akik Istenhez és hithez, útkereséshez kapcsolódó dalokkal készültek.

vehir.hu
további cikkek
A katolikus egyháznak olyan dolgokra is van válasza, amikre elsőre nem is gondolnánk kereszténység A katolikus egyháznak olyan dolgokra is van válasza, amikre elsőre nem is gondolnánk A klímaváltozás témája, a mesterséges intelligencia térhódításának kérdésköre, a fiatalok helyezete, a média működése, ezek mind-mind olyan társadalmi témák, amelyekre az egyháznak konkrét válaszai vannak. A közelgő országos Katolikus Társadalmi Napokon ezek is terítékre kerülnek Veszprémben. 2023. szeptember 21. 15:30 Istent nem lehet megismerni az ember nélkül Istent nem lehet megismerni az ember nélkül Csütörtök délelőtt megtartotta ünnepi tanévnyitóját a Veszprémi Érseki Főiskola. Idén összesen 177 új hallgató kezdi meg tanulmányait. 2023. szeptember 7. 22:02 Új épületet kap a veszprémi evangélikus óvoda Új épületet kap a veszprémi evangélikus óvoda Fenntartható és gyermekbarát épületet kap a közkedvelt veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda – közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház. 2023. augusztus 22. 14:11 Szomorú szenteket nem akar Isten, hirdeti a Várban látható legújabb kiállítás Szomorú szenteket nem akar Isten, hirdeti a Várban látható legújabb kiállítás Magyar szentek, boldogok és tiszteletreméltó személyek képeiből nyílt kiállítás a Várban a felújított Nagyszeminárium épületének udvarán. Az augusztus 20-ai megnyitón szóba került az is, hogyan lehet jól és rosszul értelmezni ezeknek az embereknek az életét. 2023. augusztus 21. 15:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.