Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Még több szabadtéri eszközön lehet játszani és kikapcsolódni Veszprémben

2023. szeptember 22. 14:28
Közel százmillió forintos EKF-támogatással újította meg, illetve bővítette a közösségi- és játszótereket Veszprém különböző területein a VKSZ Zrt.

A cég az elmúlt évben összesen három komplex projekt fejlesztését vezényelte le: új játszóteret létesítettek a gyulafirátóti sportpálya mellett, illetve a Kastélykert óvoda környezetében, valamint bővítették, megújították a Cholnoky lakótelep közösségi tereit.

Dr. Temesvári Balázs vezérigazgató elmondta: a fejlesztésekkel kifejezetten a lakosság igényeire igyekeztek reagálni. A Városom Veszprém Mozgalom keretében számos javaslatot és elképzelést kaptak az Európa Kulturális Fővárosa évhez kapcsolódóan, melyek jelentős része a közösségi terek minőségi és mennyiségi színvonalának emelése volt. 2021-ben végül két pályázatuk is nyert, ennek eredményeként újultak meg a Haszkovó lakótelep közterületei, míg a második pályázatban egyéb városi közterületek fejlesztését célozták meg elsősorban olyan városrészekben, ahol elmaradásokról számoltak be az ott élők.

Ilyen elmaradás volt a rátóti játszóterek számának növelése is: a városrészi sportpálya mellett komoly igény jelentkezett az ott élő – főként kisgyermekes családok – részéről egy minőségi közösségi tér kialakítására. Erre reagálva egy biztonságos játszóeszközökkel felszerelt és a kor elvárásaihoz igazodó 80-100 négyzetméteres parkot alakítottak hintával, szabadtéri rugós játékkal, egy fa mászóvárral, egy 3D mászókával és egy szabadtéri acél körforgóval.

A Kastélykert óvoda környezetében szintén kialakítottak egy közösségi teret, hiszen az új óvoda komoly közösségszervező erőként működik. Az itteni 200 négyzetméteres területen egy Tiki-taka várat és mini dupla tornyot telepítettek, kertészeti és tájrendezési feladatokat is végeztek annak érdekében, hogy nőjön a városrészben élők komfortérzete és az élhetőség.

A Cholnoky városrészben három kisebb projektelem is megvalósult: a Tátorján utca környezetében egy 3×10 négyzetméteres pétanque pályát alakítottak ki, amit a felnőttek és senior korúak is használhatnak. A Rózsa u. 48. szám melletti játszótéren minőségi fejlesztést végeztek, itt egy acélkeretes gömb mászóhálóval és egy dinamikus forgó hintával újították meg a területet, míg a Vilonyai utcában található játszótéren elsősorban technikai újítás történt: a tér egy három állásos hintával, fészekkel, lap ülőkés és baba-mama hintával bővült.

Temesvári Balázs szerint fontos, hogy a közterületek minősége is bizonyítsa, Veszprém méltán Európa Kulturális Fővárosa, ezért a felvezető és a programévben a városi zöldfelületeken nagyobb mennyiségű és színváltozatos egynyári és kétnyári virágokat telepítettek.

Bertalan Melinda
Domján Attila
Szalai Csaba
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. tegnap 14:28 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.