Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Veszprémi kézilabdázók a fenntarthatóság mellett

2023. szeptember 25. 11:36 // Forrás: Climate Action

A Climate Action Kft. a Telekom Veszprém és a Bakonyerdő Zrt. közös együttműködésével kilenc kézilabdapályányi területen (0,8 ha) erdőtelepítési projektet kezdtek meg meg. Ez azért is fontos kezdeményezés, mert a sport- és a fenntarthatóság kapcsolata egyre több fórumon kerül előtérbe, most pedig konkrét lépések is történtek. 

"Számunkra kiemelt fontosságú, hogy a sporton keresztül a fenntarthatóság- és a környezettudatosság evidenciájára fel tudjuk hívni a társadalom figyelmét. Ezért is tartjuk megtisztelőnek, hogy a világ egyik legjobb kézilabda csapatával tudtunk szerződést kötni, s ez által el tudjuk indítani a „hármas” együttműködésünket. Közösen egy olyan környezetvédelmi projektet találtunk ki, amelyhez a sportolók-, a helyi közösségek-, a szurkolók és a klub is csatlakozni tud. Ezen közösségeken keresztül tudunk elérni a társadalom azon rétegéhez, akiket a sport szeretete által meg tudunk szólítani.” –nyilatkozta a hivatalos programot követően a Climate Action Kft. ügyvezetője, Ifj. Dr. Gremsperger Gábor.

A közös projekt kezdeteként szeptember 12-én, Ifj. Dr. Gremsperger Gábor, Turai Ákos, értékesítési vezető a Bakonyerdő Zrt. szakembereinek társaságában megtekintették azon területet, amelyre a tereprendezést követően 7000 darab egy-, illetve kétéves tölgy facsemetét ültetnek el. A Telekom Veszprém csapatát Sevinger Zsolt ügyvezető, Nagy László sportigazgató, a játékosok közül pedig Andreas Nilson csapatkapitány, Ligetvári Patrik és Yahia Omar képviselte.

A Bakonyerdő Zrt. által kijelölt terület a TELEKOM VESZPRÉM FOREST nevet kapja majd, melyet a Közép-Dunántúli Piros-túra útvonalának követésével minden érdeklődő természetjáró megtekinthet és nyomon követhet.

A sporton belüli összefogás hihetetlen méreteket ölthet: minden egyes elültetett fa-, minden új hektár erdő fontos a klímaváltozás elleni közös társadalmi küzdelmünkben - vallják az akcióban résztvevők közösen.

vehir.hu
további cikkek
Egész Közép-Európában egyedülálló az a villamosenergia tárolására alkalmas hibrid erőmű, amit Öskü mellett építettek Egész Közép-Európában egyedülálló az a villamosenergia tárolására alkalmas hibrid erőmű, amit Öskü mellett építettek Magyarországon az elmúlt fél évtizedben a napenergiáé volt a főszerep, ami a megújuló energiák kiaknázását jelentette, a következő öt évben pedig az ebből nyert zöldenergia eltárolásának technikája lesz a középpontban, hangzott el kedden délelőtt a Pannon Egyetemen tartott sajtótájékoztatón, ahol pont egy olyan úttörőnek számító villamosenergia tárolására alkalmas hibrid erőművet mutattak be, ami Veszprém mellett, Öskün épült fel. Az Ideona Zrt. beruházása és az alkalmazott technológia egész Közép-Európában egyedülálló, hiszen jóval hosszabb ideig képes tárolni a napenergiát, mint technológiai elődei. 2024. június 4. 21:50 Tízmilliókat spórolnak a veszprémiek a sikeres LED-csereprogramnak köszönhetően Tízmilliókat spórolnak a veszprémiek a sikeres LED-csereprogramnak köszönhetően Közel háromezer veszprémi család élt az ingyenes LED-csere program lehetőségével, így pedig mindent összeadva 107 millió forintos megtakarítást sikerül elérni a megyeszékhelyen. Az eredményekről Brányi Mária alpolgármester tartott sajtótájékoztatót, ahol azt is bejelentette, hogy Veszprém ennek köszönhetően megkapta a Zöld bajnok oklevelet is. 2024. május 29. 18:09 Ismét megrendezi a Pannon Egyetem és a VKSZ Zrt. a Fenntarthatóság MindenKOR rendezvényét Ismét megrendezi a Pannon Egyetem és a VKSZ Zrt. a Fenntarthatóság MindenKOR rendezvényét Most hétvégén, immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a VKSZ Zrt. a Pannon Egyetemmel közösen a Fenntarthatóság MindenKOR című rendezvényét, melynek központi témája idén a komposztálás lesz.   2024. május 22. 11:09 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. 2024. április 19. 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.