Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megállítaná az inflációt az MSZP

2023. szeptember 26. 16:19
Országos és helyi ügyekről is beszéltek veszprémi sajtótájékoztatójukon az MSZP politikusai kedd délután.

Megélhetési és költségvetési válság van, aminek már a Fidesz sem tagadja a létezését, sőt, a kormánypárt politikusai egymásra mutogatva keresik a felelősöket – mondta dr. Tóth Bertalan, az MSZP országgyűlési frakcióvezetője. A frakcióvezető kifejtette: a fizetések és a nyugdíjak elinflálódtak, a KSH adatai szerint is reálbér-csökkenést tapasztalhatunk Magyarországon. Tóth szerint a helyzetnek létezik megoldása: haza kell hozni az uniótól nekünk járó pénzeket, emelni kell a minimálbért, rendezni kell a nyugdíjak helyzetét, jobban kell védeni a munkavállalói jogokat – különösen a vendégmunkásokat foglalkoztató cégeknél. Megfelelő színvonalú oktatást kell biztosítani – rendezni kell a tanárok fizetését, nem pedig Brüsszelre mutogatni, hiszen az oktatás finanszírozása mindig is a kormány feladata volt. Ezeket a javaslatokat a szocialisták a parlament elé is benyújtották.

Hartmann Ferenc, a párt önkormányzati képviselője  arról számolt be, hogy az ellenzéki frakciók közösen nyújtottak be kezdeményezést a közgyűlésnek, amellyel határozottabb fellépést kívánnak elérni a márkói dolomitbánya ügyében. Hartmann hangsúlyozta: a bánya területén elhelyezett hulladék veszélyezteti a karsztbázist, Veszprém ivóvizét, ezért kezdeményezték, hogy az önkormányzat tegyen lépéseket. 

A kezdeményezés részleteiről és fogadtatásáról közgyűlési tudósításunkban számolunk be csütörtökön. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Veszprémi ellenzék: nem járható ez az út! 8-as út Veszprémi ellenzék: nem járható ez az út! A Veszprémet kikerülő 8-as főút nyugati szakaszának fejlesztését sürgeti a helyi ellenzék, valamint aggodalmuknak is hangot adtak, amiért ez a beruházás egyelőre – nem tudni meddig – kikerült az államilag finanszírozott projektek közül. Erről Hartmann Ferenc, az MSZP helyi önkormányzati képviselője és Grőber Attila, Veszprém vármegye és Pápa DK-s önkormányzati képviselője beszéltek hétfő délután az érintett szakasz mellett. 2024. január 30. 11:32 Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Komoly kedvezmények várnak a veszprémiekre: új tartalommal töltik meg a Veszprém-kártyát. Erről is döntött a képviselő-testület a januári közgyűlésen.  2024. január 23. 17:17 A diákok mellett a kismamák is egy vonaljegy áráért vehetnek bérletet februártól A diákok mellett a kismamák is egy vonaljegy áráért vehetnek bérletet februártól Utazási kedvezményekről döntött a közgyűlés csütörtökön, és megpecsételődött a hulladékszállítást végző VHK Nonprofit Kft. sorsa is. Összefoglalónk az év utolsó képviselő-testületi üléséről. 2023. december 14. 15:49 Az önkormányzatok autonómiájáért emeltek szót baloldali képviselők Az önkormányzatok autonómiájáért emeltek szót baloldali képviselők Az önkormányzatok autonómiája miatt aggódik Grőber Attila (DK) Veszprém Vármegye és Pápa önkormányzati képviselője, valamint Hartmann Ferenc (MSZP) Veszprém önkormányzati képviselője. A politikusok erről hétfőn beszéltek a megyeszékhelyen. 2023. október 9. 14:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.