Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

A fejlesztő foglalkozás ablak a világra

2023. szeptember 27. 20:09
Ötödik alkalommal tartják meg a Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiválját, melynek idén Veszprém ad otthont.  A fesztivál vendégei szakmai előadásokon vehetnek részt, lehetőség nyílik a személyes tapasztalatcserére, illetve az eseményt az ellátottak által előadott műsorszámok is színesítik.
 

Szerda délelőtt a Hangvillában tartották a megnyitót, melyen több felszólaló szemszögéből is megismerhettük a program fontosságát.

Horváthné Szabó Andrea, az SZGYF kirendeltségének igazgatója a foglalkoztatásban dolgozó szakemberekhez szólt, akiknek megköszönte aktív munkájukat, melynek részeként átadják a kismesterségek tudását a szociálisan gondozottaknak. A gondozottak által készített termékeket a fesztivál ideje alatt a Hangvilla melletti téren is meg lehet vásárolni, ahogyan a Mester és Tanítványa program keretében született alkotásokat is, melyeket gyermekek készítettek.

Hegedűs Barbara alpolgármester elmondta: öröm, hogy a fesztivál színhelye idén Veszprém lett, hiszen nem véletlen, hogy a város elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet is.

A kultúra, a zene és a művészet ugyanis olyan kapocs, amely összeköti a társadalom minden egyes rétegét – emelte ki az alpolgármester.

dr. Jeviczki Melinda Klára, Csizi Péter, Ovádi Péter és Hegedűs Barbaradr. Jeviczki Melinda Klára, Csizi Péter, Ovádi Péter és Hegedűs Barbara

Dr. Jeviczki Melinda Klára, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese őszinte elismerését fejezte ki, amiért a szférában töretlenül folyik a munka, akár a Covid-évek nehézségei ellenére is, és nagyszerű lehetőségnek tartja, hogy egy ilyen fesztivál keretein belül lehetőség nyílik mindenki számára a személyes tapasztalatcserére is. Háromezer ember dolgozik az SZGYF kötelékében, akik mindennap fantasztikus értékeket teremtenek. Munkájuknak köszönhetően napvilágra kerülhetnek különleges kincsek, akár a kiállított alkotások, termékek között is.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő Hegedűs Barbarához hasonlóan úgy véli, Veszprém tökéletes otthon ad a fesztiválnak, hiszen intézményi szinten is büszkék lehetünk a városra. A képviselő szerint az eseményen résztvevők valódi hivatásként gondolnak a munkájukra, akik reggelente azért kelnek fel, hogy jobbá tegyék a világot.

A megnyitó utolsó felszólalója Csizi Péter, szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár volt, aki kiemelte, hogy a gondoskodás politikája a legfontosabb. Harminchétezer ember foglalkoztatásához nyújtanak segítséget a munkáltatók, a környezet és a Magyar Állam is, ebből háromezer embert pedig, negyvenöt helyszínen az SZGYF segít.

A helyettes államtitkár szerint a fejlesztő foglalkoztatás nyitott ablak a világra, lehetőség rá, hogy az élet produktívabban teljen, idén pedig az erre szánt támogatás is megduplázódott.

Csizi Péter elmondta, a fesztivál egyik leglényegesebb szempontja, hogy minden évben különböző helyszíneken tartják, így mindig helyi szintről érkeznek a tapasztalatok. Veszprém pedig nem csak az idei évben elismerésre méltó  város, hanem 13 éve tartó, töretlen fejlődésnek lehetünk tanúi, olyan munkával, mely mögött az egyik legfontosabb szempont a fenntarthatóság eszméje.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba A Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma szorosabbra fűzte kapcsolatát azzal, hogy kiegészítették már meglévő megállapodásukat. amely eddig alapvetően a vegyipari, informatikai és távközlés területén megvalósult képzéseket foglalta magába.  A Pannon Egyetem a Humántudományi Karon meghirdetett óvodapedagógus,tanító és pedagógia alapszakokat hozzákapcsolja a technikumban folytatott kisgyermekgondozó- és nevelő képzéshez.   tegnap 18:01 Pedagógus béremelést jelentett be Pintér Pedagógus béremelést jelentett be Pintér A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán. 2023. december 4. 17:30 Megnyitott az eplényi sípálya szabadidősport Megnyitott az eplényi sípálya Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn. 2023. december 4. 14:14 Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Kezdődik a 134. országos énekesmadár-etetési szezon, amely az első fagyok beköszöntétől ezek megszűnéséig, márciusig tart - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. 2023. december 4. 11:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.