Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
25°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
25°C

Még jobban görbülhet a bot Herenden

2023. szeptember 28. 15:00
Befejeződött a herendi horgásztavak komplex fejlesztése, ezzel már nem csak a porcelánról lesz híres a bakonyi város.

A Föld ¾-ét víz borítja, így pedig, ahogy a vicces mondás is tartja: Istennek sokkal fontosabb volt a horgászat, mint a fűnyírás a teremtéskor. Ez szerda délután Herenden is elhangzott, ahol ünnepélyes keretek közt adták át a város szélén lévő horgásztavaknál a legújabb fejlesztéseket.

Mindez régi álma volt a herendi és környékbeli horgászoknak, akik előszeretettel hódolnak hobbijuknak ezeknél a tavaknál, ahol viszont eddig nem volt meg minden adottság ahhoz, hogy valóban kényelmesen és zavartalanul lehessen horgászni.

Az uniós támogatásból megvalósult fejlesztés során megépült egy új közösségi ház a tó mellett, ami fűtött, akadálymentesített és parkoló is tartozik hozzá.

Kiépítették az ivóvíz és csatornarendszert, megtisztították a gazos területet, ahol játszóteret alakítottak ki, tájékoztató táblákat helyeztek ki a magyarországi halfajokról, valamint akadálymentesített stéget is építettek. Ezeken kívül még a bevezetőutat is leaszfaltozták, így pedig már elmondhatja magáról Herend, hogy a komplex szolgáltatóközpontnak köszönhetően európai színvonalú horgászélményt tudnak kínálni.

Az ünnepélyes átadón Polgárdi Imre a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta, az országban körülbelül 130 ezer hektáron vannak olyan természetes vizek, ahol a horgászatnak tudnak hódolni az emberek. Ez Magyarország lakosságának 3%-át érinti, de a szám még nagyobb, ha belevesszük azokat a külföldi turistákat, akik kifejezetten a horgászturizmusunk miatt jönnek az országba.

A Kormány a vizek védelme után az ebben rejlő lehetőségeket is felismerte, ezért több ilyen irányú pályázati programot is hirdetett, amit Herend és a Herendi Horgász Egyesület hatékonyan aknázott ki, így pedig 250 millió forintos támogatással elkészülhetett a fejlesztés.

Az eseményen jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki a helyi összefogást emelte ki a fejlesztés kapcsán, hiszen a fejlesztés ötlete még az egyesület tagjaiban fogalmazódott meg az önkormányzat személyében pedig partnert találtak, hogy sikerre vigyék az elképzelésüket.

Jánszky László, Herend polgármestere elsősorban turisztikai oldalról közelítette meg a beruházás jelentőségét, ami szerinte nemzetközi színvonalú élményeket kínál a településen és még magasabbra emeli a magyar horgászközösségek szemében a most már nem csak a porcelánról híres várost.

Végül Kaizer László, a Herendi Horgász Egyesület elnöke beszélt a megjelentek előtt. Ő először megköszönte az önkormányzat segítségét a pályázásban és a projekt lebonyolításában, valamint azoknak a hivatali vezetőknek és Ovádi Péter képviselőnek is háláját fejezte ki, akik mindvégig támogatták ezt a projektet.

Elmondta, az egyesületnek jelenleg 160 tagja van, de érdemes azt is kiemelni, hogy közülük sok a fiatal is, tehát a horgászat egy generációkat átívelő hobbi.

A terület mellett egyébként egy kerékpárút is halad, a jövőben itt is várható további fejlesztés, tudtuk meg a helyszínen.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. ma 14:58 Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Balaton Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Vajon milyen volt a Balaton természetes állapota, és mikor változott meg? Helyreállítható-e még a természetközeli állapot? Ezekre a kérdéskere keresték a választ az ELTE Őskörnyezet és Klímaváltozás Kutatócsoport munkatársai legújabb tanulmányukban, amelyben konkrét javaslatokat is megfogalmaztak a tó védelme érdekében. ma 21:29 Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Az országos tisztifőorvos praktikus tanácsokat osztott a TV2 műsorában a hőség idejére.  tegnap 16:20 Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. tegnap 16:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.