Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Még jobban görbülhet a bot Herenden

2023. szeptember 28. 15:00
Befejeződött a herendi horgásztavak komplex fejlesztése, ezzel már nem csak a porcelánról lesz híres a bakonyi város.

A Föld ¾-ét víz borítja, így pedig, ahogy a vicces mondás is tartja: Istennek sokkal fontosabb volt a horgászat, mint a fűnyírás a teremtéskor. Ez szerda délután Herenden is elhangzott, ahol ünnepélyes keretek közt adták át a város szélén lévő horgásztavaknál a legújabb fejlesztéseket.

Mindez régi álma volt a herendi és környékbeli horgászoknak, akik előszeretettel hódolnak hobbijuknak ezeknél a tavaknál, ahol viszont eddig nem volt meg minden adottság ahhoz, hogy valóban kényelmesen és zavartalanul lehessen horgászni.

Az uniós támogatásból megvalósult fejlesztés során megépült egy új közösségi ház a tó mellett, ami fűtött, akadálymentesített és parkoló is tartozik hozzá.

Kiépítették az ivóvíz és csatornarendszert, megtisztították a gazos területet, ahol játszóteret alakítottak ki, tájékoztató táblákat helyeztek ki a magyarországi halfajokról, valamint akadálymentesített stéget is építettek. Ezeken kívül még a bevezetőutat is leaszfaltozták, így pedig már elmondhatja magáról Herend, hogy a komplex szolgáltatóközpontnak köszönhetően európai színvonalú horgászélményt tudnak kínálni.

Az ünnepélyes átadón Polgárdi Imre a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta, az országban körülbelül 130 ezer hektáron vannak olyan természetes vizek, ahol a horgászatnak tudnak hódolni az emberek. Ez Magyarország lakosságának 3%-át érinti, de a szám még nagyobb, ha belevesszük azokat a külföldi turistákat, akik kifejezetten a horgászturizmusunk miatt jönnek az országba.

A Kormány a vizek védelme után az ebben rejlő lehetőségeket is felismerte, ezért több ilyen irányú pályázati programot is hirdetett, amit Herend és a Herendi Horgász Egyesület hatékonyan aknázott ki, így pedig 250 millió forintos támogatással elkészülhetett a fejlesztés.

Az eseményen jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki a helyi összefogást emelte ki a fejlesztés kapcsán, hiszen a fejlesztés ötlete még az egyesület tagjaiban fogalmazódott meg az önkormányzat személyében pedig partnert találtak, hogy sikerre vigyék az elképzelésüket.

Jánszky László, Herend polgármestere elsősorban turisztikai oldalról közelítette meg a beruházás jelentőségét, ami szerinte nemzetközi színvonalú élményeket kínál a településen és még magasabbra emeli a magyar horgászközösségek szemében a most már nem csak a porcelánról híres várost.

Végül Kaizer László, a Herendi Horgász Egyesület elnöke beszélt a megjelentek előtt. Ő először megköszönte az önkormányzat segítségét a pályázásban és a projekt lebonyolításában, valamint azoknak a hivatali vezetőknek és Ovádi Péter képviselőnek is háláját fejezte ki, akik mindvégig támogatták ezt a projektet.

Elmondta, az egyesületnek jelenleg 160 tagja van, de érdemes azt is kiemelni, hogy közülük sok a fiatal is, tehát a horgászat egy generációkat átívelő hobbi.

A terület mellett egyébként egy kerékpárút is halad, a jövőben itt is várható további fejlesztés, tudtuk meg a helyszínen.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. 2024. április 26. 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.