Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

Még jobban görbülhet a bot Herenden

2023. szeptember 28. 15:00
Befejeződött a herendi horgásztavak komplex fejlesztése, ezzel már nem csak a porcelánról lesz híres a bakonyi város.

A Föld ¾-ét víz borítja, így pedig, ahogy a vicces mondás is tartja: Istennek sokkal fontosabb volt a horgászat, mint a fűnyírás a teremtéskor. Ez szerda délután Herenden is elhangzott, ahol ünnepélyes keretek közt adták át a város szélén lévő horgásztavaknál a legújabb fejlesztéseket.

Mindez régi álma volt a herendi és környékbeli horgászoknak, akik előszeretettel hódolnak hobbijuknak ezeknél a tavaknál, ahol viszont eddig nem volt meg minden adottság ahhoz, hogy valóban kényelmesen és zavartalanul lehessen horgászni.

Az uniós támogatásból megvalósult fejlesztés során megépült egy új közösségi ház a tó mellett, ami fűtött, akadálymentesített és parkoló is tartozik hozzá.

Kiépítették az ivóvíz és csatornarendszert, megtisztították a gazos területet, ahol játszóteret alakítottak ki, tájékoztató táblákat helyeztek ki a magyarországi halfajokról, valamint akadálymentesített stéget is építettek. Ezeken kívül még a bevezetőutat is leaszfaltozták, így pedig már elmondhatja magáról Herend, hogy a komplex szolgáltatóközpontnak köszönhetően európai színvonalú horgászélményt tudnak kínálni.

Az ünnepélyes átadón Polgárdi Imre a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta, az országban körülbelül 130 ezer hektáron vannak olyan természetes vizek, ahol a horgászatnak tudnak hódolni az emberek. Ez Magyarország lakosságának 3%-át érinti, de a szám még nagyobb, ha belevesszük azokat a külföldi turistákat, akik kifejezetten a horgászturizmusunk miatt jönnek az országba.

A Kormány a vizek védelme után az ebben rejlő lehetőségeket is felismerte, ezért több ilyen irányú pályázati programot is hirdetett, amit Herend és a Herendi Horgász Egyesület hatékonyan aknázott ki, így pedig 250 millió forintos támogatással elkészülhetett a fejlesztés.

Az eseményen jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki a helyi összefogást emelte ki a fejlesztés kapcsán, hiszen a fejlesztés ötlete még az egyesület tagjaiban fogalmazódott meg az önkormányzat személyében pedig partnert találtak, hogy sikerre vigyék az elképzelésüket.

Jánszky László, Herend polgármestere elsősorban turisztikai oldalról közelítette meg a beruházás jelentőségét, ami szerinte nemzetközi színvonalú élményeket kínál a településen és még magasabbra emeli a magyar horgászközösségek szemében a most már nem csak a porcelánról híres várost.

Végül Kaizer László, a Herendi Horgász Egyesület elnöke beszélt a megjelentek előtt. Ő először megköszönte az önkormányzat segítségét a pályázásban és a projekt lebonyolításában, valamint azoknak a hivatali vezetőknek és Ovádi Péter képviselőnek is háláját fejezte ki, akik mindvégig támogatták ezt a projektet.

Elmondta, az egyesületnek jelenleg 160 tagja van, de érdemes azt is kiemelni, hogy közülük sok a fiatal is, tehát a horgászat egy generációkat átívelő hobbi.

A terület mellett egyébként egy kerékpárút is halad, a jövőben itt is várható további fejlesztés, tudtuk meg a helyszínen.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba A Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma szorosabbra fűzte kapcsolatát azzal, hogy kiegészítették már meglévő megállapodásukat. amely eddig alapvetően a vegyipari, informatikai és távközlés területén megvalósult képzéseket foglalta magába.  A Pannon Egyetem a Humántudományi Karon meghirdetett óvodapedagógus,tanító és pedagógia alapszakokat hozzákapcsolja a technikumban folytatott kisgyermekgondozó- és nevelő képzéshez.   tegnap 18:01 Pedagógus béremelést jelentett be Pintér Pedagógus béremelést jelentett be Pintér A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán. 2023. december 4. 17:30 Megnyitott az eplényi sípálya szabadidősport Megnyitott az eplényi sípálya Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn. 2023. december 4. 14:14 Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Kezdődik a 134. országos énekesmadár-etetési szezon, amely az első fagyok beköszöntétől ezek megszűnéséig, márciusig tart - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. 2023. december 4. 11:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.