Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
29°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
29°C

LMP: Tartsuk meg városunkban a fiatalokat!

2023. szeptember 29. 11:03
A csütörtökön elfogadott ifjúsági stratégia rögzíti, hogy megtartóerőben Veszprém lehetőségei alatt teljesít, népessége csökken és elöregszik. A fiatalok más városokba, vagy akár külföldre mennek.

Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője és polgármesterjelöltje, valamint Ungár Péter, a párt EP-listavezetője közös sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet a városból való elvándorlás visszafordítására, annak jelentőségére. Gerstmár kifejtette, egyre nagyobb a vendégmunkások száma a Veszprémben működő cégeknél, az alacsonyabban képzett munkaerő beáramlik a városba, a magasan képzett fiatalok sokasága elvándorol.

Gerstmár felhívta a figyelmet, hogy a minőségi munkahelyekre, a lakhatási feltételek javítására kell alapozni a jövőt. A fecskelakásokról nem elég beszélni, hanem a bérlakásszám radikális növelésével létre kell hozni azokat. Városi ösztöndíjak és kedvezmények rendszerével kell megszólítani és megtartani a fiatalokat.

Ungár Péter szerint a helyi intézkedések akkor lesznek sikeresek, ha az állami szint megfelelő környezetet teremt hozzájuk. A Zöld Magyarország Programja a következőket kínálja: csökkentené az ország függőségét az autóipartól, helyette válságálló szektorokba fektetnek. Kiterjesztik a családtámogatási eszközöket az egy vagy két gyermeket nevelő családokra is. Állami és önkormányzati bérlakásokat építenek ki, és újra ingyenessé teszik a felsőoktatást.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. 2024. július 13. 12:16 A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostanihoz hasonló hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni - közölte az MCC Klímapolitikai Intézet pénteken. 2024. július 12. 12:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.