Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
19°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
19°C

Félévszázados jubileumát ünnepelte a Ringató Óvoda

2023. szeptember 30. 7:46
Képriportunk a pénteki gálaműsorról.

A Felszabadulás úti lakótelepen 1972-ben kezdték el építeni és egy évvel később adták át az újonnan létrejött városrész gyermekeit befogadó könnyűszerkezetes óvodát Kelet-Németországban gyártott elemekből. Az eredeti épület már nem létezik: 2014-ben elbontották, 2015-ben pedig a helyére felépített vadonatúj létesítménybe költözhettek vissza a csoportok. 

Kapcsolódó cikk
Újjáépült a Ringató Óvoda
A közel 500 millió forintos beruházásnak köszönhetően új udvart, 10 csoportszobát, és egy 300 adagos főzőkonyhát is kialakítottak.

A jubileumi ünnepségen Porga Gyula polgármester arról beszélt, hogy bár egy ezeréves város történetében ötven év nem nagy idő, a magunk életéhez mérve már igen tekintélyesnek tűnik. A politikus dicsérettel szólt azokról a városépítőkről, akik az új lakótelep mellé rögtön óvodát is álmodtak, hiszen ezekből az intézményekből nő ki Veszprém jövője. Az első hat év meghatározó a személyiség fejlődésében, ezért is fontos az a munka, amit az elmúlt években az óvodapedagógusok, dajkák, konyhások végeztek, hiszen mindannyiuknak fontos feladata van, egy közösség akkor tud megerősödni és jól működni, ha mindenki a saját területén, a saját feladatát végzi odaadással. 

A jubileumi ünnepségen felléptek az óvoda jelenlegi növendékei, de a műsor szélesebb kulturális palettából is merített.

 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. ma 7:23 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. tegnap 15:28 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   tegnap 17:11 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. tegnap 15:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.