Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
0°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
0°C

Félévszázados jubileumát ünnepelte a Ringató Óvoda

2023. szeptember 30. 7:46
Képriportunk a pénteki gálaműsorról.

A Felszabadulás úti lakótelepen 1972-ben kezdték el építeni és egy évvel később adták át az újonnan létrejött városrész gyermekeit befogadó könnyűszerkezetes óvodát Kelet-Németországban gyártott elemekből. Az eredeti épület már nem létezik: 2014-ben elbontották, 2015-ben pedig a helyére felépített vadonatúj létesítménybe költözhettek vissza a csoportok. 

Kapcsolódó cikk
Újjáépült a Ringató Óvoda
A közel 500 millió forintos beruházásnak köszönhetően új udvart, 10 csoportszobát, és egy 300 adagos főzőkonyhát is kialakítottak.

A jubileumi ünnepségen Porga Gyula polgármester arról beszélt, hogy bár egy ezeréves város történetében ötven év nem nagy idő, a magunk életéhez mérve már igen tekintélyesnek tűnik. A politikus dicsérettel szólt azokról a városépítőkről, akik az új lakótelep mellé rögtön óvodát is álmodtak, hiszen ezekből az intézményekből nő ki Veszprém jövője. Az első hat év meghatározó a személyiség fejlődésében, ezért is fontos az a munka, amit az elmúlt években az óvodapedagógusok, dajkák, konyhások végeztek, hiszen mindannyiuknak fontos feladata van, egy közösség akkor tud megerősödni és jól működni, ha mindenki a saját területén, a saját feladatát végzi odaadással. 

A jubileumi ünnepségen felléptek az óvoda jelenlegi növendékei, de a műsor szélesebb kulturális palettából is merített.

 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Kezdődik a 134. országos énekesmadár-etetési szezon, amely az első fagyok beköszöntétől ezek megszűnéséig, márciusig tart - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. ma 11:19 Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Alig a tavalyi ár felett juthatnak idén a vásárlók fenyőhöz: a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok - ismertette a múlt héten végzett felmérésének eredményét hétfőn az Agroinform.hu. ma 9:43 Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.