Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden korosztálynak készültek a Szakmaszombat szervezői

2023. október 1. 7:25
A IV. Szakmaszombatra került sor a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikumban, ahol pályaválasztási tanácsokkal, színes programokkal várták az érdeklődőket.
 

A Szakmaszombat egyben családi nap volt, minden korosztály megtalálhatta a számára legjobb programot, amelynek segítségével a jövője világosabbá válhatott.

A megnyitón dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is felszólalt. Elsőként megköszönte a szervezőknek a lehetőséget, és, hogy egy rendkívül színvonalas napot sikerült összerakniuk, ahol a fiatalok, és az idősebbek érdeklődését is sikerül felkelteni. Markovszky kifejtette, egykor komoly rangja volt a szakmának, a cél, hogy ez ma is így legyen. Sokan azt gondolják, nincsen rá szükség, ez az esemény viszont bebizonyítja, hogy mennyire jelentős a szakmák világa, s remek kedvcsináló is egyben a jövőre nézve.

Pálinkás Roland önkormányzati képviselő kifejtette, a pályaválasztás soha nem volt egyszerű, de ma talán még nehezebb, mint egykor. Hiszen, ha kíváncsiak vagyunk valamire, rögtön két kattintással olvashatunk az adott szakmáról, ennek a hátulütője az, hogy negatív nyilvános kommentek is láthatóak. Vagyis nem könnyű tiszta döntést hozni, amikor sok minden befolyásolja a tisztán látást.

Pálinkás rávilágított, egy ilyen szakmai nap lehetővé teszi, hogy a szakmák mibenlétét a saját bőrünkön is megtapasztalhassuk.

Kavalecz Gábor Veszprémi Szakképzési Centrum igazgatója elmondta, ez a program jövőképet ad, hiszen több mint harminc szakmát mutatnak be interaktív módon, s családi nap lévén pedig mindenki találhat magának érdekes területet. A megnyitó után színpadi produkciókra is sor került, melyet a fiatal iskolások adtak elő.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.