Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
16°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
16°C

Örömtánccal töltődtek az idősek

2023. október 2. 15:05
A szenior örömtánc az idős emberek szellemi, fizikai és mentális aktivitásainak legelterjedtebb formája. A Táncolj még Országos Szenior Örömtánc Találkozó nemcsak az időseket töltötte fel vasárnap délelőtt a Március 15. u. sportcsarnokban.

A tizenegykor kezdődő megnyitó megalapozta a későbbi tánc hangulatát. Az ország számos pontjáról érkeztek idősek, akik tanulva egymástól remekül lelkesítették egymást. A megnyitón felszólalt többek között Ovádi Péter országgyűlési képviselő, aki elsőként a szervezőknek, a Redit Idősbarát Egyesületnek köszönte meg, hogy megálmodták és meg is valósították a rendezvényt.

Ovádi folytatta, idén Európa Kulturális Fővárosának címét büszkén képviseljük, rávilágított, többek között azért is lehet ilyen sikeres Veszprém, mert közösségei kiemelkednek, kiváltképp a nyugdíjasok, akikben ott van a vidámság és a tenniakarás. Ovádi hangsúlyozta, a továbbiakban is számít a nyugdíjas közösségre.

Szilvásiné Csordás Éva Váczi Mihály verssel szólította meg az időseket, utána pedig fiatalok mutatták be tánctudásukat, ezzel is hangolódva az örömtáncra, mely túlzás nélkül felrobbantotta a csarnokot.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. ma 22:23 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   ma 17:11 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! ma 10:45 A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás Már négy éve annak, hogy útjára indult a Pannon Egyetem Humántudományi Kar beszélgetős sorozata, amelynek célja, hogy az intézmény szakjaira valamilyen módon rácsatlakozva, kilépjenek az iskola falai közül, és egy hangulatos kávézóban beszélgessenek szakértő vendégekkel. A hétfői Pannon Kultúrklub tehát gamerek világába kalauzolta az érdeklődőket. ma 10:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.