Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C

Bemutatták a Séd legújabb lapszámát

2023. október 4. 14:53
Hétfő délután a Dubniczay-palotában ismertették a Séd kritikai lap legújabb, negyvenhatodik számát.

Elsőként Géczi János főszerkesztő köszöntötte a megjelenteket, s rögtön egy örömhírrel kezdte, hiszen a lapbemutató idején már nyilvánosságra hozták, hogy Karikó Katalin Nobel-díjas lett. Géczi elmesélte, Karikó lányát, Francia Zsuzsannát már több mint egy évtizede vendégül látta az egyetemen, az Éjszakai Egyetem elnevezésű programsorozat keretében. Az olimpiai bajnok evezős édesanyja, Karikó Katalin Géczi szaktársa volt az egyetemen, jelenleg pedig közösen dolgoznak a Nobel-díjas kutatóbiológus önéletrajzi írásán.

A kis kitekintés után megkezdődött a lap bemutatása, Géczi felhívta rá a figyelmet, hogy bár rengeteg esemény zajlik a városban, a mostani lapszám kimondottan sok cikket tartalmaz, de nem a programokról írt kritikákból bővelkedik leginkább. A nagysikerű Gyárkert koncertjeiről születtek írások, többek között Nyakas Krisztián tollából, de szóba kerül például a Foton, illetve az Acticity épületeinek története, árnyoldalaival együtt.

A lap leginkább a zenével és a képzőművészettel foglalkozik, Dallos Zsuzsa Ladányi Tamás asztrofotós kiállításáról ír, A csillagokkal révülő címmel. Pintér Viktória a Balkán:Most Fesztről írt, Ami élő, változik címmel.

A bemutatón jelen volt Herth Viktória művészettörténész, valamint Mórocz Anikó újságíró, akik saját meglátásaikat mondták el írásaiknak témái kapcsán. A lap már a terjesztési pontokon megtalálható, de online is olvasható.

Szabó Eszter
további cikkek
Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. ma 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. tegnap 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. 2024. július 21. 11:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.