Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
26°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
26°C

ÚJ MÉLYGARÁZS A LIGETNÉL – Megnyitották a felújított egyetemi kampuszt

2023. október 5. 11:35
Többek között sportpályákat, parkot és 2x100 férőhelyes mélygarázst is találunk a Pannon Egyetem megújult kampuszán, amit a városi lakosság előtt megnyitva már az Erzsébet liget felől is megközelíthetünk. 
 

A beruházás részeként 16 ezer négyzetméternyi burkolat újult meg, 15 ezer négyzetméternyi zöldfelületet telepítettek, kétezer négyzetméternyi sportpálya létesült és egy kétszáz férőhelyes mélygarázst építettek, ami az Egyetem utca felől közelíthető meg. A férőhelyek felét az egyetemi dolgozók részére tartják fenn, viszont

100 parkolóhely bárki számára használható, ezzel lényegében kiváltották az innen száz méterre megszűnt Erzsébet ligeti parkolót. 

A mélygarázzsal kapcsolatban Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja megjegyezte: felkeresik a környéken működő intézményeket, hogy kedvezményes parkolási konstrukciót kínáljanak a munkavállalóiknak, az egyetem ugyanis nem szeretne nyerészkedni, a lehető legolcsóbb parkolási lehetőséget szeretnék biztosítani. 

Azonban ne ragadjunk le sokáig a föld alatt, mert a felszínen is bőven akad látnivaló! Az egyetem vadonatúj sportpályái, a kellemes hangulatú park mindenki számára látogatható, ráadásul a terület már az Erzsébet liget felől is megközelíthető, jelentősen növelve ezzel a közpark területét és szolgáltatásait. 

Navracsics TiborNavracsics Tibor

A beruházást csütörtök délelőtt adták át. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter arról beszélt, hogy a jövőre 75 éves egyetem és az ezeréves város között szimbolikusan és szó szerint is elbontották a falakat, és ez mind a város, mind az intézmény történetében új fejezetet nyit. Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program Európa élvonalába emelte Veszprémet, ahhoz azonban, hogy tartósan meg is maradhassunk ezen a szinten, a jövőben is szükség lesz energiára, pénzügyi forrásokra, és leginkább emberiességre. 

– Nyolc-tíz éve gondolkozunk a kulturális negyed megvalósításán – fejtette ki Porga Gyula polgármester, miután megnyitotta az kampuszt a ligettől elválasztó kordont. – Ennek eléréséhez meg kellett nyernünk a kormány támogatását, és meg kellett győznünk az egyetem vezetését is arról, hogy ezt a bátor lépést megléphessük. Az Erzsébet liget és az egyetemi kampusz megújulásával olyan közösségi tér jött létre, amilyenről mindig is álmodtunk, és ami minőségi kulturális, pihenési és rekreációs lehetőségeket nyújt – fogalmazott a polgármester. 

Abonyi János és Porga GyulaAbonyi János és Porga Gyula

Az új kampusszal kapcsolatban Abonyi János rektorhelyettes megjegyezte: az új kampusz a jövőben mindannyiunk örömét szolgálja majd, és bizonyítja azt, milyen lehetőségek rejlenek abban, ha összefogunk a város és az egyetem sikeréért. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Az oktatás, a kutatás-fejlesztés, valamint a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Dr. Domokos Endre Gábor részére Pro Meritis érmet adományozott a polgármester. A díjat a Pannon Egyetem Mérnöki Karának csütörtöki diplomaosztóján vehette át. 2024. július 12. 12:29 A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56 Három tanács a friss diplomásoknak Pannon Egyetem Három tanács a friss diplomásoknak Hétfő délelőtt megtartotta diplomaátadó ünnepségét a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, amelyen kilenc év után először nem dr. Gelencsér Andrástól vehették át a hallgatók a diplomájukat, hanem utódjától, éppen a hétfőtől hivatalba lépett dr. Abonyi Jánostól, az egyetem új rektorától. Ő köszöntőbeszédében az értékek sokféleségéről beszélt, ezen kívül az egyetemisták három hasznos és egész életre szóló tanácsot is kaptak. 2024. július 2. 15:32 Megtartotta diplomaátadó ünnepségét a Humántudományi Kar Megtartotta diplomaátadó ünnepségét a Humántudományi Kar A Pannon Egyetem Humántudományi Karán péntek délelőtt tartották az idei diplomaátadó ünnepséget, amely kiemelt jelentőséggel bírt, hiszen búcsút vettek a leköszönő rektortól, dr. Gelencsér Andrástól és a kar dékánjától, dr. Navracsics Judittól.   2024. június 29. 14:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.