Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Világbajnok kajakozó volt a veszprémi Plazma Center vendége

2023. október 5. 17:20
Sportosan telt a szeptember a veszprémi Plazma Centerben, ahol az egészséges életmód fontosságára nem csak az egészségügyi szakemberek, hanem maga Kucsera Gábor, világbajnok, olimpikon kajakozónk is felhívta a figyelmet.

Egész szeptemberben a sportot népszerűsítő programokkal és kedvezményekkel készültek a veszprémi Plazma Centerben azoknak, akik ezt a módját választották annak, hogy segítsenek beteg embertársaik gyógyulásában. Hiszen, ahogy arról már mi is többször írtunk a Plazma Center egy olyan szolgáltatást nyújt, ahol bárki, aki egészségügyileg megfelel, a saját vérplazmájával, mint nélkülözhetetlen alapanyaggal hozzájárulhat különböző gyógyszerek elkészítéséhez, ezt pedig anyagilag is honorálja a center.

Egyfajta társadalmi szerepvállalásként is értelmezhető az, ami a Jutasi úti centrumban történik, de ezt kiegészítve rendszeresek a tematikus hónapok is, ahol mindig valamilyen jótékonysági, vagy társadalmilag fontos akcióra hívják fel a figyelmet.

Szeptember a sportról szólt, a hónap utolsó napjaiban pedig megkoronázva az addigiakat személyesen Kucsera Gábor látogatott el Veszprémbe. A világbajnok, olimpikon kajakozó nem csak néhány közös fotó erejéig állt össze a szerencsés plazmaadókkal, akik éppen akkor voltak jelen a centerben, amikor ő is ott volt, hanem egy egész délelőttöt töltött el itt.

Kucsera Gábor elmondta, hogy olyan egyszerű dolgokkal, mint a rendszeres vízfogyasztás, valamint a szűrővizsgálatok beépítése az ember hétköznapi rutinjába bárki sokat tehet a saját egészségének megőrzéséért, nem kell feltétlenül élsportolónak lenni hozzá. Persze hozzátette, ha ezek között a sportnak is szentel időt az ember, akkor még egy fokkal magasabban űzi a hasznos egészséges életmódot.

A különleges alkalomkor szintén nem maradhatott ki a Plazma Center jótékony adományozása sem. Ezúttal a Veszprémi Egyetemi Sport Club evezős szakosztályát támogatta százezer forinttal a veszprémi centrum, amit Kucsera Gábor jelenlétében adott át Nikházy Zsuzsanna, a center vezetője Schmidmajer Ádámnak, a VESC ügyvezetőjének.

A veszprémi Plazma Center akciói októberben is folytatódnak, megannyi értékes nyereménnyel és akcióval várják az új és jelenlegi plazmaadókat. Október 11-én Csuja László, a Hemofíliások Baráti Körének elnöke látogat majd el a centerbe, aki jelképesen veszi át a Plazma Centertől a Baráti Kör részére felajánlott támogatást. A betegséget gyógyítani nem lehetséges, ám hála a plazmaadóknak, megfelelő gyógyszerekkel eredményesen kezelhető egy életen át.

Kucsera Gábor látogatásáról egy videót is közzétett a Plazma Center.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.