Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új utakon a Dózsavárosban

2023. október 7. 12:24
Ismét ülésezett a Dózsavárosi tanács, ahol több megvalósult, befejezett és tervezett útfejlesztés is téma volt. A Martinovics tér befejeződött, felkészül a Veszprémvölgyi utca.

A Dózsaváros az egyik legaktívabb városrésze Veszprémnek, már ami a civil szerepvállalást illeti a stratégiai kérdésekben. Hosszú ideje a Dózsavárosi tanács keretében találkoznak az itt élő civil szervezetek képviselői a városi képviselőkkel, hogy együtt vitassák meg az itteni fejlesztések jövőjét, meghatározzák a prioritásokat és ezeket összevessék a lehetőségekkel.

A legutóbbi ilyen találkozásra csütörtök délután került sor a felújított városrészi könyvtárban, ahol Hegedűs Barbara és Halmay Gábor, két önkormányzati képviselő találkozott az itt élőkkel.

A tanácskozáson végig vették azokat az infrastrukturális beruházásokat, amelyek az elmúlt egy évben fejeződtek be a városrészben. Ilyen például a Martinovics tér felújítása, a Tüzér utcai vízvezeteék-rekonstrukció, de Csererdő és Jutaspuszta is érintett volt hasonló beruházásokban, ahogy a Vadvirág óvodában is történtek fejlesztések, valamint a városrész könyvtárában. Utóbbi az elmúlt évek legnagyobb fejlesztése volt a városrészben, amit több száz millió forinttal az Európa Kulturális Főváros program is támogatott.

A tanácskozáson szóba kerültek azok a tervek is, amelyek megvalósítása a közeljövőben kezdődhet el. Halmay Gábor elmondta, hogy sikeresen lezárult az a közbeszerzési eljárás, amit a Veszprémvölgyi utca felújítására írtak ki, itt hamarosan elkezdődik a munka.

Hegedűs Barbara pedig könyvtár melléképületének felújítására tért ki, ami külön kérése volt a Dózsavárosi baráti kör civil egyesületnek, hogy folytassák ezen az ingatlanrészen is a korábban megkezdett munkát. Az alpolgármester pozitív hírekkel szolgálhatott, hiszen az épület felújítása része a városi költségvetésnek és még idén elkezdődhet.

Szintén elindult a mozgolódás a Szent István utca felújítása kapcsán is. Hegedűs Barbara közölte, hogy prioritást élvez a projekt és bízik benne, hogy hamarosan kiírhatják a közbeszerzési eljárást, hiszen a tervek már megvannak ennek a szakasznak a teljeskörű felújításához.

Szintén az idei évben elkészülhet a városrész általános iskolája mellett egy okoszebra kialakítása, ennek az igényét ugyanúgy a helyiek fogalmazták meg.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.