A Derce Pékbisztró és a Derce kávézó mellett most már a Derce Tejivóban is élvezhetjük a minőségi kézműves péksüteményeket, a speciality kávékat és helyi termelőtől származó tejtermékeket. Péntek délelőtt a sajtó munkatársait várta Papp Zsanett, a Derce megálmodója reggelire, hogy megmutassák a Kossuth utca alján nyílt tejivót, mely szombat óta már a nagyközönséget is várja.
Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója a helyszínen elmondta: az utcakép program egy újabb helyszínét avathatták fel, a cél pedig, hogy olyan helyeket teremtsenek, amelyek élettel töltik meg a történelmi belvárost.
Hegedűs Barbara alpolgármester kiemelte: az EKF célkitűzése, hogy ne csak turistákat vonzzanak Veszprémbe, hanem az itt élőknek is minél több lehetőséget biztosítsanak. Az utcakép-fejlesztési programnak köszönhetően pedig ezek a vendéglátóhelyek lehetőséget teremtenek a veszprémieknek, hogy egy jó kávé társaságában élvezhessék a gyönyörű belvárosi tereiket.
Papp Zsanett nagyapja is pék volt, így a tulajdonos már gyermekkora óta tudja, hogy péknek lenni nem könnyű, sok munkával jár, de megéri a fáradozásokat. Ő közgadásznak tanult, hobbija volt a kenyérsütés, amit végül szakmára váltott. Úgy tűnik, nagy sikerrel, hiszen az elsőként nyílt Derce Pékbisztró rövid időn belül a veszprémiek egyik kedvenc látványpékségévé vált.
Nem csak péksüteményeket vásárolhatunk náluk, a hozzájuk való kencéket és sajtokat a Tekeresvölgyi sajtmanufaktúrától hozzák, a kávék nagyon finomak, a sütemények pedig Streit Krisztina munkáját dicsérik, aki a DESSZEReTlek tulajdonosa, és valószínűleg isteni süteményei nem szorulnak bemutatásra a környékbeliek számára.