Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C

Szórakozva tanulnak a felelős kutyatartásról

2023. október 15. 13:19
Harmadik alkalommal rendezte meg a Virágzó Veszprém Egyesület a Mázli napot a Barátság-parkban.

Az ország egyik legnagyobb kutyafuttatóját sikerült megépíteni két évvel ezelőtt a Barátság-parkban: a kettős kapuval, zsiliprendszerrel rendelkező és ügyességi feladatokat lehetővé tevő pályán kényelmesen elférhetnek a legnépesebb városrész gazdijai és négylábújai. 2021-ben, a pálya átadásakor egy tematikus kutyás napot is szervezett a Virágzó Veszprém Egyesület, ahol a résztvevők a pálya mellett a felelős állattartással is megismerkedhettek, a sikert meglovagolva pedig a következő években is folytatták a hagyományt.

Jung Edina, az egyesület elnöke elmondta, a céljuk elsősorban az, hogy minél több kutyatartó kezdje el használni a pályát, lássa meg, mire is képes az ebe és ezen keresztül tanuljon, hogyan válhat jó gazdivá, kutyája pedig boldoggá. A Mázli napon erre több lehetőség is van: a rendőrség őrző-védő bemutatói mellett több kutyaiskola is készül bemutatókkal, engedelmességi gyakorlatok oktatásával, egészségügyi és táplálkozási tanácsadással, a legbátrabbak pedig az akadálypályát is kipróbálhatják, valamint amatőr agility ügyességi versenyen vehetnek részt.

Emellett idén ingyenes kutyakozmetika is várta az ebeket és gazdáikat, ahol a szájhigiéniáról, a szőrzet és a karom ápolásáról is tanulhattak, továbbá terápiás kutya bemutató és kutya-gazdi fotózás is szerepelt a programban.

Bár a kutyafuttató elsősorban a környék állattartóinak készült, szívesen látnak bárkit más településekről is, a Mázli napon pedig azokra is gondolnak, akik még reménykedve várják a szerető gazdit: a Vackoló és az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány mellett a Fehér Holló Vadmentő Alapítványnak gyűjtöttek adományokat.

A rendezvényre minden évben kilátogat Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos, aki örömét fejezte ki, hogy már harmadik alkalommal tartották meg a Mázli napot szombaton, illetve hogy az önkormányzat által 2021-ben megépített modern kutyafuttatót egyre többen használják. Ezzel pedig másoknak is példát biztosítanak, hiszen a felelős állattartás része, hogy az ebünket a jogszabályoknak megfelelően csak az arra kijelölt helyen – mint a kutyafuttató – engedjük szabadon, póráz nélkül szaladgálni. De arra is felhívják a figyelmet egy-egy ilyen napon, hogy a több kutya felé is empátiával forduljunk, azaz a nagyobb kutyákat ne engedjük közel a kistestűekhez, nehogy baj legyen, vagy éppen a chip kötelező használatára, és hogy akkor is érdemes évente meglátogatni az állatorvost, ha nem észlelünk panaszt.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. tegnap 21:09 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. 2024. április 30. 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. 2024. április 30. 9:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.