Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
27°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
27°C

Szórakozva tanulnak a felelős kutyatartásról

2023. október 15. 13:19
Harmadik alkalommal rendezte meg a Virágzó Veszprém Egyesület a Mázli napot a Barátság-parkban.

Az ország egyik legnagyobb kutyafuttatóját sikerült megépíteni két évvel ezelőtt a Barátság-parkban: a kettős kapuval, zsiliprendszerrel rendelkező és ügyességi feladatokat lehetővé tevő pályán kényelmesen elférhetnek a legnépesebb városrész gazdijai és négylábújai. 2021-ben, a pálya átadásakor egy tematikus kutyás napot is szervezett a Virágzó Veszprém Egyesület, ahol a résztvevők a pálya mellett a felelős állattartással is megismerkedhettek, a sikert meglovagolva pedig a következő években is folytatták a hagyományt.

Jung Edina, az egyesület elnöke elmondta, a céljuk elsősorban az, hogy minél több kutyatartó kezdje el használni a pályát, lássa meg, mire is képes az ebe és ezen keresztül tanuljon, hogyan válhat jó gazdivá, kutyája pedig boldoggá. A Mázli napon erre több lehetőség is van: a rendőrség őrző-védő bemutatói mellett több kutyaiskola is készül bemutatókkal, engedelmességi gyakorlatok oktatásával, egészségügyi és táplálkozási tanácsadással, a legbátrabbak pedig az akadálypályát is kipróbálhatják, valamint amatőr agility ügyességi versenyen vehetnek részt.

Emellett idén ingyenes kutyakozmetika is várta az ebeket és gazdáikat, ahol a szájhigiéniáról, a szőrzet és a karom ápolásáról is tanulhattak, továbbá terápiás kutya bemutató és kutya-gazdi fotózás is szerepelt a programban.

Bár a kutyafuttató elsősorban a környék állattartóinak készült, szívesen látnak bárkit más településekről is, a Mázli napon pedig azokra is gondolnak, akik még reménykedve várják a szerető gazdit: a Vackoló és az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány mellett a Fehér Holló Vadmentő Alapítványnak gyűjtöttek adományokat.

A rendezvényre minden évben kilátogat Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos, aki örömét fejezte ki, hogy már harmadik alkalommal tartották meg a Mázli napot szombaton, illetve hogy az önkormányzat által 2021-ben megépített modern kutyafuttatót egyre többen használják. Ezzel pedig másoknak is példát biztosítanak, hiszen a felelős állattartás része, hogy az ebünket a jogszabályoknak megfelelően csak az arra kijelölt helyen – mint a kutyafuttató – engedjük szabadon, póráz nélkül szaladgálni. De arra is felhívják a figyelmet egy-egy ilyen napon, hogy a több kutya felé is empátiával forduljunk, azaz a nagyobb kutyákat ne engedjük közel a kistestűekhez, nehogy baj legyen, vagy éppen a chip kötelező használatára, és hogy akkor is érdemes évente meglátogatni az állatorvost, ha nem észlelünk panaszt.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. ma 15:23 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. tegnap 14:58 Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Balaton Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Vajon milyen volt a Balaton természetes állapota, és mikor változott meg? Helyreállítható-e még a természetközeli állapot? Ezekre a kérdéskere keresték a választ az ELTE Őskörnyezet és Klímaváltozás Kutatócsoport munkatársai legújabb tanulmányukban, amelyben konkrét javaslatokat is megfogalmaztak a tó védelme érdekében. tegnap 21:29 Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Az országos tisztifőorvos praktikus tanácsokat osztott a TV2 műsorában a hőség idejére.  2024. július 16. 16:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.