Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták a Szupermenzát a Báthoryban

2023. október 20. 15:26
Negyvenmilliós beruházás keretein belül újult meg a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola menzája, méghozzá a Hungast cégcsoportnak köszönhetően.
 

Csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a megújult menzát. Hegedűs Barbara alpolgármester is felszólalt. A város nevében elmondta, néhány évvel ezelőtt indították el a gyermekétkeztetésre irányuló közbeszerzést, amelyben kikötötték, milyen jellegű fejlesztéseknek kell megvalósulniuk.

Így is történt, s további fejlesztések vannak folyamatban. Hegedűs kifejtette, a menzán túlmutató jelentősége is van a szóban forgó helyszínnek, hiszen egyfajta közösségi térként is szolgálhat. Elhanyagolhatatlan az is, hogy a diákok egészséges, jó minőségű ételeket fogyasszanak, és mostmár egy modern, igényes környezetben tehetik meg.

Enyedi Csaba, a Hungast kommunikációs igazgatója elmondta, a szupermenza program nem csupán a külsőségekről szól. Ugyanennyire fontos, hogy az egészséges étkezést trendivé tegyék, hiszen sajnos ez a két dolog nem feltétlen mindenhol adott egyszerre.

A konyhai fejlesztések miatt energiatakarékosabb megoldásokkal tudnak élni, mint korábban. Az étkező dizájnja pedig egyértelműen az egészséges táplálkozás népszerűsítését is szolgálja. Egyébként ugyanilyen fejlesztés történt a Hriszto Botev Általános Iskolában is, valamint a középiskolás központi kollégiumban. A két iskola beruházását a Bakonygaszt, még a kollégiumét az EKF finanszírozta.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. tegnap 14:28 A futás gyógyszer a testnek és a léleknek A futás gyógyszer a testnek és a léleknek Sokak tartanak tőle, és ahogyan csak tehetik, elkerülik, pedig a futás az egyik legtermészetesebb mozgásforma. Ha reális célokat tűzünk ki, akkor mindenki számára szerethető edzésformává válhat. A szakértőt kérdeztük, hogyan érdemes belevágni, mire kell figyelni, ha most akarjuk elkezdeni a futást. Vajon sosem késő? 2024. február 13. 18:08 Lezárult az ingyenes lakossági izzócsere-program közélet Lezárult az ingyenes lakossági izzócsere-program Hétfő délelőtt ismertették a Városházán az ingyenes LED-csereprogram eredményeit és részleteit. A kezdeményezés második alkalommal is nagy sikert aratott a lakosság körében, összesen 40 000 darab izzót osztottak ki a veszprémiek között.   2024. február 13. 10:28 Több hüvelyes kell a tányérunkra! egészség Több hüvelyes kell a tányérunkra! A Hüvelyesek Világnapja 2019 óta hívja fel a figyelmet a növényi fehérjeforrások fogyasztásának előnyeire és jótékony tulajdonságaira. 2024. február 10. 14:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.