Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták a Szupermenzát a Báthoryban

2023. október 20. 15:26
Negyvenmilliós beruházás keretein belül újult meg a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola menzája, méghozzá a Hungast cégcsoportnak köszönhetően.
 

Csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a megújult menzát. Hegedűs Barbara alpolgármester is felszólalt. A város nevében elmondta, néhány évvel ezelőtt indították el a gyermekétkeztetésre irányuló közbeszerzést, amelyben kikötötték, milyen jellegű fejlesztéseknek kell megvalósulniuk.

Így is történt, s további fejlesztések vannak folyamatban. Hegedűs kifejtette, a menzán túlmutató jelentősége is van a szóban forgó helyszínnek, hiszen egyfajta közösségi térként is szolgálhat. Elhanyagolhatatlan az is, hogy a diákok egészséges, jó minőségű ételeket fogyasszanak, és mostmár egy modern, igényes környezetben tehetik meg.

Enyedi Csaba, a Hungast kommunikációs igazgatója elmondta, a szupermenza program nem csupán a külsőségekről szól. Ugyanennyire fontos, hogy az egészséges étkezést trendivé tegyék, hiszen sajnos ez a két dolog nem feltétlen mindenhol adott egyszerre.

A konyhai fejlesztések miatt energiatakarékosabb megoldásokkal tudnak élni, mint korábban. Az étkező dizájnja pedig egyértelműen az egészséges táplálkozás népszerűsítését is szolgálja. Egyébként ugyanilyen fejlesztés történt a Hriszto Botev Általános Iskolában is, valamint a középiskolás központi kollégiumban. A két iskola beruházását a Bakonygaszt, még a kollégiumét az EKF finanszírozta.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.