Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
27°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
27°C

A tűzoltók is megemlékeztek a nemzeti ünnepről

2023. október 20. 12:43 // Forrás: Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Nemzeti ünnepünk, október 23-a tiszteletére ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság október huszadikán. A megemlékezésen kihirdették a miniszteri és főigazgatói elismerésben részesült munkatársakat is – számolt be honlapján a katasztrófavédelem.

A rendezvény elöljárója Kapuvári Viktória tűzoltó ezredes, gazdasági igazgatóhelyettes volt. Ünnepi beszédet Jakab Tamás tűzoltó alezredes, a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője mondott. „Erőt és reményt nem meríthetünk a kudarcból, a balsorsból, a sötétségből, csakis a büszkeségre okot adó pillanatokból. A nemzetre is igaz ez.” – kezdte megemlékező gondolatait a szónok. "A 67 évvel ezelőtti történések a jövőnek, egy szabad, szebb jövőnek szóltak", folytatta. "A forradalmárok történetét a világban ma is ismerik" – húzta alá megemlékezésében. Végezetül elmondta, hogy 1956. október 23-án a magyarok kivívták a szabadságot, amelynek emléke azóta is élteti hitünket a magyar nemzetben és az igazságban. 

Az ünnepi állománygyűlésen kihirdették a Belügyminisztériumban, illetve a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon előző napon tartott megemlékezéseken elismerést átvett munkatársakat. 

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagyFotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy

Nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulója alkalmából dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Bónáné Csapó Erika tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humánszolgálat-vezetője részére miniszteri emléktárgy elismerést adott át.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette tűzoltó századossá Süketes János tűzoltó főhadnagyot, a Badacsonytomaji Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát.

A főigazgató beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Nagyné Debreczeni Katalin rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság titkárnőjét.

vehir.hu
további cikkek
Száz éve született Brusznyai Árpád, 1956 veszprémi mártírja Száz éve született Brusznyai Árpád, 1956 veszprémi mártírja Mécsesgyújtással emlékezett Brusznyai Árpádra születésének századik évfordulóján a Védegylet Veszprémért Egyesület a Megyeház téren. 2024. június 28. 16:22 A nemzetiségek is küzdöttek a magyar szabadságért 1848 A nemzetiségek is küzdöttek a magyar szabadságért Az 1848-as szabadságharc győzelméért bőven harcoltak olyanok is, akiknek vérében nem csak magyar vér csörgedezett. Közülük az örmények főleg kitűntek, nem véletlen, hogy az aradi vértanúk közül kettő tábornok is ilyen nemzetiségű volt. Az ő leszármazottjaik, a ma Veszprémben élő örmény nemzetiségűek kiegészülve a lengyel társaikkal szerveztek péntek délután ünnepi megemlékezést a Török Ignác utcai emlékműhöz. 2024. március 16. 10:56 Orbán Viktor: háború vagy béke? 1848 Orbán Viktor: háború vagy béke? Háború vagy béke, brüsszeli járszalag vagy a magyar szabadság között kell dönteni a június 9-i európai  választáson - jelentette ki a miniszterelnök pénteken, az 1848/49-as forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából rendezett állami díszünnepségen a Múzeumkertben. A kormányfő ünnepi beszédében azt mondta: Petőfiék óta minden magyar nemzedék és minden magyar fiatal számára eljön az idő, amikor dönteni kell. 2024. március 15. 13:11 Porga Gyula: túlélésünk záloga, hogy szeressük önmagunkat! 1848 Porga Gyula: túlélésünk záloga, hogy szeressük önmagunkat! Megtartották a hagyományos március 15-ei ünnepséget Veszprémben is a Dózsa György téren, ahol Porga Gyula polgármester arról is beszélt, hogy elődeinknek a szabadság még vágyálom volt, amiért az életüket is képesek voltak feláldozni, nekünk viszont azt a kérdést kell feltenni, hogy jól élünk-e ezzel a magadatott szabadsággal? Személyesen és közösségben egyaránt. 2024. március 15. 16:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.