Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
12°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
12°C

Felcsavarták a szőnyeget a veszprémi nyugdíjasok

2023. október 21. 23:15
Megtartották hagyományos őszi báljukat a veszprémi nyugdíjasok szombaton este az Agórában. Ez már a huszonhetedik ilyen alkalom volt a közösség életében a huszonnyolcadik időzítéséről pedig sajátos módon döntöttek.

Süteményekkel, pogácsákkal kezdtek megérkezni szombaton kora este az Agórába azok a nyugdíjasok, akik részt vettek a hagyományos őszi báljukon. A mulatság kezdetére végül 120-an jöttek össze, amellett pedig, hogy az asztaloknál az általuk készített sütemények és koccintások mellett jó hangulatú beszélgetések alakultak ki, nagyon hamar megtöltötték a táncparkettet is az idősek.

Török Lajos, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnökétől a helyszínen megtudtuk, az évi kettő bál már hagyományos része a veszprémi nyugdíjas klubok életének, itt is azok gyűltek össze, akik valamelyik helyi klubnak a tagja. Erre immáron huszonhetedik alkalommal volt lehetőségük, a szervezők, Lakatos Károlyné Magdi és Horváth Imréné Marika pedig most is gondoskodtak minden olyan részletről, ami egy jó hangulatú összejövetelhez nélkülözhetetlen: zene, tánc, vacsora – a maguk által hozott harapnivalók mellett – és tombola.

A bálnak díszvendégei is voltak, Hirschl Melinda Herendről, aki a műsorról is gondoskodott, Neveda Amália, a helyszínt biztosító Agóra igazgatója és Vajthó Zoltán, a Gyopár Tourist tulajdonosa, aki pedig, mint szponzor szerepelt a meghívottak között.

A nyugdíjasbálok már régóta szerves részei a veszprémi idősek életének, a 2010-es évek elején, amikor még az azóta elhunyt Szenthe Józseffel közösen szervezték Török Lajosék eket a rendezvényeket volt olyan év is, amikor négy bált is tartottak, pár éve pedig évente kétszer találkoznak ebben a formában.

Hogy mikor lesz a következő ilyen esemény, azt pedig szavazással, demokratikus elvek mentén döntik el, az is elképzelhető, hogy pótszilvesztert tartanak, vagy pedig a hagyományos báli időszakban, februárban jönnek össze.

A szombati bálon egyébként fiatalokat megszégyenítő tempóban töltötték meg nagyon hamar a táncparkettet az idősek, ezzel pedig egy újabb bizonyítékát adták, hogy Veszprémben a nyugdíjas lét nem egyenlő a tehetetlen otthon üléssel.

Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Nyugdíjas örömtánccal a boldog és egészséges szenior évekért nyugdíjas Nyugdíjas örömtánccal a boldog és egészséges szenior évekért Várakozáson felüli sikere volt hétfőn az Agórában megszervezett szenior örömtáncnak, amelyen hatvanhét veszprémi nyugdíjas vett részt az Életet az éveknek program keretében. Következő hétfőn ismétlés következik, erről is kérdeztük Bodnárné Zsókát, a szervező Ezerarcú Bónusz Szeniorklub vezetőjét. 2024. január 16. 22:16 Közel tizenötezer nyugdíjast keresnek Veszprémben nyugdíjas Közel tizenötezer nyugdíjast keresnek Veszprémben Veszprém népességének 27%-a nyugdíjas, ez körülbelül 16 ezer idős embert jelent, akik közül 1400-an tagjai valamelyik nyugdíjas klubnak. De mi a helyzet a többiekkel? Az ő megszólításuk és felkarolásuk is szerepel a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének céljai közt a következő időszakban, akiket most már egy frissen megalapított tanácsadó testület is segít ebben a munkában. 2023. november 27. 15:11 Nyughatatlan nyugdíjasok a Cholnoky-n Cholnoky Nyugdíjas Klub Nyughatatlan nyugdíjasok a Cholnoky-n Akár egyszerű összejövetel is lehetett volna a Cholnoky Nyugdíjas Klub életében a péntek esti esemény, de a városrész nyugdíjasai ennyivel nem elégedtek meg és inkább megszervezték első alkalommal a Cholnoky-napot a klubjuk életében, ahol minden tag bemutatott valamilyen kulturális előadást, amiben szívesen és otthonosan mozog. A siker nem maradt el. 2023. november 18. 20:56 Életet az éveknek: művészeti gálán mutatták meg tehetségüket a nyugdíjasok Életet az éveknek: művészeti gálán mutatták meg tehetségüket a nyugdíjasok Péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központ adott otthont a nyugdíjas művészeti gálának.  2023. október 28. 12:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.