Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Eltűnt a furcsa installáció a Dimitrovról, hogy felújítva visszatérjen

2023. október 29. 8:35
A hét közepén egyszer csak eltűnt a Dimitrov homlokzatáról a jól ismert térplasztika, de csak azért, hogy hamarosan felújítva térjen vissza, közölte az épület átalakítását menedzselő Veszprém 2030 Kft.

A veszprémi Városi Művelődési Központ – eredeti nevén Georgi Dimitrov Megyei Művelődési Központ – 1969-ben épült, de azt kevesen tudják, hogy a Marosán László által megálmodott térplasztika csak tíz évvel később, 1979-ben került fel a homlokzatra.

A nonfiguratív kompozíció csak első ránézésre mutat egy absztrakt képet, valójában figuratív elemeket rejt magában: színházi maszkokat, egy Ady-kötetet, gitárt, filmszalagot, hangjegyeket, utalva az épület egykori funkciójára.

A művészeti alkotás a restaurálás után megújulva kerül majd vissza eredeti helyére, közölte a Veszprém 2030 Kft. a Facebook-on. A teljes épület egyébként digitális élményközpontként tér vissza hamarosan a veszprémi kulturális életbe.

vehir.hu
további cikkek
Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. ma 14:43 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. tegnap 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  ma 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. tegnap 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.