Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

A speciális nevelési igényű gyerekek óvodai ellátásáért nyújt be indítványt az ellenzék

2023. október 31. 11:36
A speciális nevelési igényű gyerekek számának felmérését és ellátásuk megszervezését kezdeményezik a novemberi közgyűlésre benyújtott indítványukban az ellenzéki képviselők.

A kezdeményezésről kedden számolt be Hartmann Ferenc, az MSZP-LMP-Párbeszéd frakcióvezetője és Kovács Rajmund, a Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek frakció képviselője.

Kovács Rajmund elmondta: a nemrég elfogadott ifjúsági koncepció fontos kihívásnak nevezi a speciális nevelési igényű gyerekek ellátását, ám ehhez kevés adat áll rendelkezésre, és nem megoldott a szolgáltatás, a gyerekek egy része Várpalotára jár óvodába. Mindezt a szakemberhiánnyal magyarázzák, a helyzetet pedig a koncepció maga is "égető problémának" nevezte, amit mielőbb orvosolni kell.

Hartmann Ferenc hozzátette: ennek a megoldásnak az első lépése, hogy felmérik a speciális támogatást igénylő valamint autista gyerekek pontos számát, megvizsgálják, hogy hol, milyen forrásból, milyen körülmények között lehetséges számukra a szolgáltatást biztosítani. Hartmann megjegyezte: öt óvodai csoportnyi gyerekről beszélünk, akik jelenleg Veszprémben nem jutnak hozzá ahhoz a színvonalú ellátáshoz, ami számukra is élhetőbbé tenné a várost.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. ma 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. ma 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. ma 9:21 Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetel csapatunk Marco Rossi vezetésével. Most ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol leginkább a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudásra lesz szükség, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportszer vásárlási utalvány egyikét. ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.