Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A speciális nevelési igényű gyerekek óvodai ellátásáért nyújt be indítványt az ellenzék

2023. október 31. 11:36
A speciális nevelési igényű gyerekek számának felmérését és ellátásuk megszervezését kezdeményezik a novemberi közgyűlésre benyújtott indítványukban az ellenzéki képviselők.

A kezdeményezésről kedden számolt be Hartmann Ferenc, az MSZP-LMP-Párbeszéd frakcióvezetője és Kovács Rajmund, a Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek frakció képviselője.

Kovács Rajmund elmondta: a nemrég elfogadott ifjúsági koncepció fontos kihívásnak nevezi a speciális nevelési igényű gyerekek ellátását, ám ehhez kevés adat áll rendelkezésre, és nem megoldott a szolgáltatás, a gyerekek egy része Várpalotára jár óvodába. Mindezt a szakemberhiánnyal magyarázzák, a helyzetet pedig a koncepció maga is "égető problémának" nevezte, amit mielőbb orvosolni kell.

Hartmann Ferenc hozzátette: ennek a megoldásnak az első lépése, hogy felmérik a speciális támogatást igénylő valamint autista gyerekek pontos számát, megvizsgálják, hogy hol, milyen forrásból, milyen körülmények között lehetséges számukra a szolgáltatást biztosítani. Hartmann megjegyezte: öt óvodai csoportnyi gyerekről beszélünk, akik jelenleg Veszprémben nem jutnak hozzá ahhoz a színvonalú ellátáshoz, ami számukra is élhetőbbé tenné a várost.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. ma 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. ma 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.