Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

Megújul a veszprémiek egyik kedvenc játszótere

2023. november 6. 22:04
Megkezdődtek a felújítási munkálatok a Szerelem-szigetnél található Rézsűs játszótérnél, amelyet még 2010-ben alakítottak ki, és amely a veszprémi családok egyik kedvenc játszóterévé vált, hiszen elhelyezkedése rendkívül kedvező, közvetlenül a Séd-patak mentén található, csupán ötperces sétára a legközelebbi ingyenes parkolótól.
 

Hétfő délután sajtóeseményen részletezték a beruházás fontosságát, hiszen az évek alatt a rézsűs felület elhasználódott és balesetveszélyessé vált.

Brányi Mária, Hegedűs Barbara, Sándor TamásBrányi Mária, Hegedűs Barbara, Sándor Tamás

Brányi Mária alpolgármester elmondta, hogy igyekeznek a családok számára megfelelő, korszerű építményeket létrehozni, és a város területein egyszerre több ilyen beruházás is zajlik. A Kolostorok és Kertek másik játszóterét, a Népmesék játszóteret is felújították idén, illetve a Mocorgó játszótérnél is megkezdték a munkát, melynek keretében új játszóeszközöket helyeznek ki, valamint gondoskodnak a létesítmény állagmegóvásáról, hogy a gyermekek rendezett és igényes körülmények között használhassák a területet.

Hegedűs Barbara alpolgármester - aki egyben a választókerület képviselője is - az EKF-nek mondott köszönetet, amely lehetővé tette a beruházást. A program támogatásának köszönhetően és önkormányzati források segítségével Veszprém összesen 15 pontján is megújultak a játszóeszközök, új gumiburkolatot kaptak a játszóterek, napvitorlákat vagy éppen új mászókát. Rendkívül fontos, hogy a kisgyermekes családoknak szép és balesetmentes környezet álljon a rendelkezésére a szabadidő eltöltésére, és a játszóeszközök megfeleljenek a legújabb elvárásoknak mind esztétikai, mind biztonsági szempontból.

Sándor Tamás, a 30 TÉR Kereskedelmi és Tervező Kft. kivitelező cég képviseletében a Rézsűs játszótér felújításának részleteire tért ki: a régi rézsűs felületet egy új technológia segítségével újítják meg, helyszíni gumiburkolat kiépítésével. Jelenleg az aljzatbeton kialakítása zajlik, egy acélháló tartja majd stabilan a rézsűt, amelyre a gumiburkolat kerül. A játszótér párhuzamosan futó régi csúszdái helyett újakat telepítenek majd, és várhatóan decemberben fejezik be a felújítást.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba A Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma szorosabbra fűzte kapcsolatát azzal, hogy kiegészítették már meglévő megállapodásukat. amely eddig alapvetően a vegyipari, informatikai és távközlés területén megvalósult képzéseket foglalta magába.  A Pannon Egyetem a Humántudományi Karon meghirdetett óvodapedagógus,tanító és pedagógia alapszakokat hozzákapcsolja a technikumban folytatott kisgyermekgondozó- és nevelő képzéshez.   tegnap 18:01 Pedagógus béremelést jelentett be Pintér Pedagógus béremelést jelentett be Pintér A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán. 2023. december 4. 17:30 Megnyitott az eplényi sípálya szabadidősport Megnyitott az eplényi sípálya Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn. 2023. december 4. 14:14 Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Kezdődik a 134. országos énekesmadár-etetési szezon, amely az első fagyok beköszöntétől ezek megszűnéséig, márciusig tart - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. 2023. december 4. 11:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.