Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
23°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
23°C

Megújul a veszprémiek egyik kedvenc játszótere

2023. november 6. 22:04
Megkezdődtek a felújítási munkálatok a Szerelem-szigetnél található Rézsűs játszótérnél, amelyet még 2010-ben alakítottak ki, és amely a veszprémi családok egyik kedvenc játszóterévé vált, hiszen elhelyezkedése rendkívül kedvező, közvetlenül a Séd-patak mentén található, csupán ötperces sétára a legközelebbi ingyenes parkolótól.
 

Hétfő délután sajtóeseményen részletezték a beruházás fontosságát, hiszen az évek alatt a rézsűs felület elhasználódott és balesetveszélyessé vált.

Brányi Mária, Hegedűs Barbara, Sándor TamásBrányi Mária, Hegedűs Barbara, Sándor Tamás

Brányi Mária alpolgármester elmondta, hogy igyekeznek a családok számára megfelelő, korszerű építményeket létrehozni, és a város területein egyszerre több ilyen beruházás is zajlik. A Kolostorok és Kertek másik játszóterét, a Népmesék játszóteret is felújították idén, illetve a Mocorgó játszótérnél is megkezdték a munkát, melynek keretében új játszóeszközöket helyeznek ki, valamint gondoskodnak a létesítmény állagmegóvásáról, hogy a gyermekek rendezett és igényes körülmények között használhassák a területet.

Hegedűs Barbara alpolgármester - aki egyben a választókerület képviselője is - az EKF-nek mondott köszönetet, amely lehetővé tette a beruházást. A program támogatásának köszönhetően és önkormányzati források segítségével Veszprém összesen 15 pontján is megújultak a játszóeszközök, új gumiburkolatot kaptak a játszóterek, napvitorlákat vagy éppen új mászókát. Rendkívül fontos, hogy a kisgyermekes családoknak szép és balesetmentes környezet álljon a rendelkezésére a szabadidő eltöltésére, és a játszóeszközök megfeleljenek a legújabb elvárásoknak mind esztétikai, mind biztonsági szempontból.

Sándor Tamás, a 30 TÉR Kereskedelmi és Tervező Kft. kivitelező cég képviseletében a Rézsűs játszótér felújításának részleteire tért ki: a régi rézsűs felületet egy új technológia segítségével újítják meg, helyszíni gumiburkolat kiépítésével. Jelenleg az aljzatbeton kialakítása zajlik, egy acélháló tartja majd stabilan a rézsűt, amelyre a gumiburkolat kerül. A játszótér párhuzamosan futó régi csúszdái helyett újakat telepítenek majd, és várhatóan decemberben fejezik be a felújítást.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. tegnap 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. ma 14:40 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. tegnap 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. tegnap 11:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.