Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

LMP: külföldi nagyvállalatok helyett az oktatást támogassuk!

2023. november 9. 17:46
Amelyik kormány nem fektet az oktatásba, nem hisz saját hazájában: kezdte meg sajtótájékoztatóját az LMP csütörtökön a veszprémi Kossuth utcán.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője szólalt fel először, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a külföldi nagyvállalatok helyett inkább a magyar oktatást kellene támogatni. Véleménye szerint a kormány bár sokat beszél nemzeti büszkeségről, mégis másodrangú országnak tekinti hazánkat.

Kanász-Nagy hozzátette, növelni kell az oktatásra fordított költségeket, amelynek hosszútávú célja lehet a társadalmi különbségek felszámolása. A képviselő intézkedéseket is megfogalmazott: új, zöld nemzeti alaptantervet alkottak, amelyben elsődleges lesz a készségek és a kompetenciák fejlesztése. Biztosítják a tanszabadságot, bízva a pedagógusokban, továbbá béremelést indítanak a pedagógusoknak és a nevelést-oktatást közvetlenül segítő munkatársaknak.

Gerstmár Ferenc polgármesterjelölt, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője, a Zöldre át! felszólítással kezdte beszédét. A zöld Magyarország programja azt is tartalmazza, hogy visszaadják az iskolákat a településeknek. Véleménye szerint az önkormányzatok jó és gondos gazdái voltak az oktatási intézményeknek, a több mint tíz évvel ezelőtti államosítás viszont átrendezte a viszonyokat. Hiányzik az oktatásból a szabadság és a pénz – folytatta Gerstmár.

Az LMP azt is szorgalmazza, hogy az iskola közösségének legyen újra valós beleszólása az igazgató kiválasztásába, de fontos a szülők, a diákok véleménye is.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. ma 22:26 Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. ma 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. ma 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.