Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

LMP: külföldi nagyvállalatok helyett az oktatást támogassuk!

2023. november 9. 17:46
Amelyik kormány nem fektet az oktatásba, nem hisz saját hazájában: kezdte meg sajtótájékoztatóját az LMP csütörtökön a veszprémi Kossuth utcán.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője szólalt fel először, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a külföldi nagyvállalatok helyett inkább a magyar oktatást kellene támogatni. Véleménye szerint a kormány bár sokat beszél nemzeti büszkeségről, mégis másodrangú országnak tekinti hazánkat.

Kanász-Nagy hozzátette, növelni kell az oktatásra fordított költségeket, amelynek hosszútávú célja lehet a társadalmi különbségek felszámolása. A képviselő intézkedéseket is megfogalmazott: új, zöld nemzeti alaptantervet alkottak, amelyben elsődleges lesz a készségek és a kompetenciák fejlesztése. Biztosítják a tanszabadságot, bízva a pedagógusokban, továbbá béremelést indítanak a pedagógusoknak és a nevelést-oktatást közvetlenül segítő munkatársaknak.

Gerstmár Ferenc polgármesterjelölt, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője, a Zöldre át! felszólítással kezdte beszédét. A zöld Magyarország programja azt is tartalmazza, hogy visszaadják az iskolákat a településeknek. Véleménye szerint az önkormányzatok jó és gondos gazdái voltak az oktatási intézményeknek, a több mint tíz évvel ezelőtti államosítás viszont átrendezte a viszonyokat. Hiányzik az oktatásból a szabadság és a pénz – folytatta Gerstmár.

Az LMP azt is szorgalmazza, hogy az iskola közösségének legyen újra valós beleszólása az igazgató kiválasztásába, de fontos a szülők, a diákok véleménye is.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. ma 9:21 Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó-válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetelnek Marco Rossi vezetésével. Az Eb előtt ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudására lesz leginkább szüksége olvasóinknak, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportutalványok egyikét. ma 11:15 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.