Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tudós, sportriporter és zeneszerző is a veszprémi Príma-díjasok között

2023. november 11. 12:16
Péntek este átadták a megyei Príma-díjakat, ahol vállalkozókat, művészt és újságírót is elismertek. A gála célja a díjazás mellett a helyi értékek megőrzése és a kisebb társadalmi egységek erősítése.

A Príma Primissima díjak nem lehetnek ismeretlenek Magyarországon, hiszen már harminc éve, 2003 óta adják át minden évben művészeknek, sportolóknak, valamint a tudományos élet, a népművelés, az oktatás és a sajtó képviselőinek, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést, s teljesítményük, emberi tartásuk, értékrendjük követendő lehet mások számára.

A díjat annak idején az azóta eltávozott Demján Sándor alapította a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökeként, 2005 óta pedig minden évben átadják a megyei díjakat is, kiegészítve az országos elismeréseket. A megyei Príma-díjak nívóját és elismertségét az is hűen tükrözi, hogy megalapítása után néhány évvel az összes megye helyi szervezete csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy ne csak országosan, hanem helyi szinten is díjazzák a legjobbakat. Ezzel pedig erősítsék a magyar szellemi értékeket és ezen keresztül a kisebb helyi társadalmakat is.

Idén a VOSZ Veszprém Vármegyei Szervezete különleges helyszínen, első alkalommal a Pannon Egyetemen tartotta meg gáláját.

Az ünnepi eseményen elsőként az „Év vállalkozója” díjakat adták át, amit Eppel Jánostól, a VOSZ elnökétől és Gazsi Attilától, a VOSZ elnökhelyettesétől, a megyei szervezet elnökétől kapták meg a díjazottak.

A színpadra Fazekas Bálintot, a Vöröskő Kft. ügyvezető igazgatóját, Ürményi Norbertet és Ürményi Adriánt az ADA-BAU Kft. tulajdonosait és Szalczinger Jánost az Allegro Café Kft. ügyvezető igazgatóját szólították.

Mind a négyen olyan veszprémi vállalkozást vezetnek, amely mára ismert márkaként van jelen, ráadásul nem csak a megyeszékhelyen, hanem némely esetben országosan is, viszont soha nem távolodtak el a helyi közösségtől, itt élnek és dolgoznak a saját és a térség sikeréért.

Az „Év vállalkozója” díjak után a megyei Príma-díjak kiosztása következett különböző kategóriákban.

„Magyar tudomány” kategóriában Dr. Liker András, biológus vehette át a Príma-díjat Eppel Jánostól és Csillag Zsolttól, a Pannon Egyetem kancellárjától.

Ezt követően a „Magyar ismeretterjesztés és média” Príma-díja következett, amit Donát Tamás, a Veszprém TV nyugdíjas sportriportere kapott.

Harmadik Príma-díjas a „Magyar Zeneművészet” kategóriában vehette át az elismerést, Kovács Attila, zeneszerző zongoraművész.

A veszprémi gálán bejelentették azt is, hogy az Országos Év Vállalkozója díjat is veszprémi személy kapta, amit december elején Budapesten a miniszterelnök, Orbán Viktor fog átadni a VEMÉVSZER Kft. ügyvezetőjének, Boross Ottónak.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.