Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Negyedik alkalommal mérték össze tudásukat a kolbászkészítők

2023. november 12. 8:17
Szombaton kilenc órától vette kezdetét Hajmáskéren a IV. Kolbászkészítő Verseny. A zsűrizés és a díjazás sem maradhatott el, miközben színvonalas fellépők feleltek a hangulatért.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a rendezvényen elmondta, rendkívül fontos a települések számára, hogy közösségeiknek legyen alkalmuk összejönni. Hajmáskéren ilyen események a nemzeti ünnepek, az idősekkel való találkozás, és most már hagyományosan a Kolbászkészítő Verseny is.

Ovádi folytatta, örül annak, amikor látja, hogy valóban megmozdul egy közösség, s bár eredetileg versenyről beszélünk, igazából mindenki nyertes, aki kilátogat, hiszen a jókedv elengedhetetlen, és a gasztronómiai élmények is évről-évre jobbak.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, külön örömmel látja, hogy a versenyre nem csupán a település határain belülről érkeztek, hanem Ösküről, Gyulafirátótról, és Kádártáról is. Ez is mutatja, hogy a térségben milyen erős az összefogás, ahol a települések nem versengenek egymással, hanem kiegészítik egymást. Ovádi összegezte: ez a kulcsa annak, hogy erősebb a térségünk a többinél.

A versenyen fellépett a Vadgalamb Néptánccsoport, valamint a Tikhegyi Gyöngytyúkok Néptánccsoport, az Elektro Boys pedig a zenéért felelt.

Fotók: Máhl Kornél

Szabó Eszter
további cikkek
Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. ma 15:23 Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. tegnap 19:59 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.