Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

Megúszta a NAV-büntetést a veszprémi youtuber

2023. november 17. 12:21 // Forrás: Nyitókép: Radics Peti Facebook-oldala
Radics Petinél, az ország egyik legnépszerűbb youtuberénél még májusban tartott házkutatást a NAV, mivel úgy vélték, hogy a veszprémi videós szerzői jogot sértett egy évekkel ezelőtti Süsü-paródiájában. Most kiderült, hogy szó sincs ilyenről.

Mindezt Radics Peti a Facebook-oldalán osztotta meg követőivel, ahol megmutatta azt a hivatalos határozatot is, ami az eljárás megszüntetéséről szól. Ehhez az kellett, hogy a májusi házkutatás után panaszt nyújtson be, amit aztán jogi szakértők bevonásával vizsgált meg a NAV, ők pedig megállapították, hogy mivel az ominózus videó egyértelműen paródiának minősül, így pedig nem szükséges a forrást feltüntetni.

A szerzői jogról szóló törvényben meghatározott szabad felhasználási körben alkalmazható, a különös törvényi tényállás keretének diszpozícióján kívül esik, melyhez még a forrásmegjelölés sem szükséges, és annak elhagyása szerzői jogot nem sért - írták a határozatban.

A májusi razzián Radics Peti, ahogy ő fogalmazott "eléggé be***rt", hiszen fegyveres NAV-ellenőrök lepték el a lakását, valamint az utcán is állt egy hatósági ember, szintén fegyverrel. Akkor átnézték az összes mappáját a számítógépen, hogy megtalálják a paródia eredeti fájlját, ami viszont már nem volt a gépén, mivel az elkészítése óta többször lecserélte azt.

Most ennek az ügynek lett hivatalosan vége, ami egy kellemes születésnapi ajándék is lehet Radics Petinek, aki éppen ma, november 17-én ünnepli születésnapját.

Az említett videó pedig itt megtekinthető:

vehir.hu
további cikkek
Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba A Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma szorosabbra fűzte kapcsolatát azzal, hogy kiegészítették már meglévő megállapodásukat. amely eddig alapvetően a vegyipari, informatikai és távközlés területén megvalósult képzéseket foglalta magába.  A Pannon Egyetem a Humántudományi Karon meghirdetett óvodapedagógus,tanító és pedagógia alapszakokat hozzákapcsolja a technikumban folytatott kisgyermekgondozó- és nevelő képzéshez.   tegnap 18:01 Pedagógus béremelést jelentett be Pintér Pedagógus béremelést jelentett be Pintér A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán. 2023. december 4. 17:30 Megnyitott az eplényi sípálya szabadidősport Megnyitott az eplényi sípálya Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn. 2023. december 4. 14:14 Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Kezdődik a 134. országos énekesmadár-etetési szezon, amely az első fagyok beköszöntétől ezek megszűnéséig, márciusig tart - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. 2023. december 4. 11:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.