Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

Támogatja és visszavárja a fiatalokat Veszprém

2023. november 19. 15:05
Öt olyan fiatal részesült a város ösztöndíjában, akiket állandó lakhelyük Veszprémhez köti, de jelenleg egyetemi tanulmányaikat nem itt végzik.

Néhány éve a veszprémi önkormányzat meghirdeti azt az ösztöndíjprogramját, ahol elsőéves veszprémi egyetemistákat támogat, akik tanulmányi, vagy sporteredményeik alapján érdemesek az egyszeri kétszázezer forintos ösztöndíjra.

A pályázat idén is sikeresen lezajlott péntek délután pedig a városházán Hegedűs Barbara alpolgármester adta át az ösztöndíjhoz járó okleveleket a fiataloknak.

A városvezető rövid köszöntőjében elmondta, az ösztöndíjjal az is a céljuk – amellett, hogy segítség a tehetséges veszprémi fiatalokat a tanulmányaikban – hogy azt üzenjék, a városuk visszavárja őket azután is, hogy az egyetemet befejezték.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy ő maga is Budapesten a Corvinus Egyetemen szerzett diplomát – és azóta doktori címet is (a szerk.) – de mindig tudta, hogy vissza fog térni szülővárosába. Erre bíztatta a megjelent fiatalokat is, valamint kiemelte, hogy ragadják meg az egyetemi pályázatokat is, akár külföldi lehetőségeket is. Továbbá hozzátette, hogy a jövőben szeretné bevonni a fiatalokra vonatkozó programok előkészítésébe azokat is, akik most az ösztöndíjban részesültek, ezért számíthatnak több meghívóra is az önkormányzattól különböző nekik szóló fórumokra.

Az öt ösztöndíjas közül hárman tudtak megjelenni személyesen az eseményen, mivel egyikük éppen tanulmányi versenyen volt, másikuk pedig lebetegedett, de ettől függetlenül mindenki megkapja a megérdemelt ösztöndíját a várostól.

Csuta Dóra, aki Vetésiben végzett, most jogot tanul az ELTE-n.

Csuta Krisztián Márk, ő a Lovassy-ban érettségizett, jelenleg a BME-n villamosmérnöknek tanul.

Burger Dóra szintén a Lovassy-ban végzett, most a Pázmány pszichológia szakos hallgatója.

Maróti Blanka ugyancsak Lovassy-s diákként most már a Corvinus politikatudomány képzésére jár.

Ők négyen a tanulmányi eredményeik miatt kaphatták meg a városi ösztöndíjat, de volt egy olyan fiatal is, aki sportban elért eredményei, konkrétan a női labdarúgásban kimagasló sikereiért kapja meg a neki járó támogatást, amit pályázat útján nyert el. Ő Rugovics Boglárka, aki jelenleg a SOTE gyógytornász szakjára jár.

vehir.hu
további cikkek
Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben zene Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben Veszprémben a Hotel mögött a Kossuth utca felől áll egy furcsa fából készült épület, benne néhány székkel és egy színpadnak látszó pódiummal. A Mini Carnegie Hallt a híres NewYork-i koncertterem ihlette, de Veszprémben egészen más funkciója van. Itt a zenében tehetséges és elhivatott gyermekeknek segít inspirálódni és kibontakoztatni a tehetségüket. 2023. október 24. 14:01 IX. Pannon UniFest: villamosmérnökök közt is lehet zongoraművész Pannon Egyetem IX. Pannon UniFest: villamosmérnökök közt is lehet zongoraművész November végén jön a IX. Pannon UniFest összművészeti ifjúsági fesztivál Veszprémben, ahol idén az eddigiekhez képest is nagyobb hangsúlyt kap a fiatal művészek támogatása, hogy könnyebben elboldoguljanak a művészi érvényesülés útvesztőjében. 2023. október 9. 14:24 Katonásan helyt álltak a fiatalok honvédelem Katonásan helyt álltak a fiatalok A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Magyar Honvédség a 2023/2024-es tanévben ismét meghirdette az Országos Haditorna Versenyt. Veszprém vármegyében ezúttal a balatonfűzfői VSZC Öveges József Technikum diákjai voltak a legkatonásabbak. 2023. október 8. 11:16 A közösségi terek, szabadidős lehetőségek és az önálló élet megkezdése a legfontosabbak a fiataloknak A közösségi terek, szabadidős lehetőségek és az önálló élet megkezdése a legfontosabbak a fiataloknak A fiatalok bevonásával alkották meg a város új ifjúsági stratégiáját, amit múlt héten el is fogadott a közgyűlés. A koncepció kialakításában részt vevő fiatalok szerdán a Fotonban zárták a projektet. 2023. október 4. 21:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.