Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
21°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
21°C

Támogatja és visszavárja a fiatalokat Veszprém

2023. november 19. 15:05
Öt olyan fiatal részesült a város ösztöndíjában, akiket állandó lakhelyük Veszprémhez köti, de jelenleg egyetemi tanulmányaikat nem itt végzik.

Néhány éve a veszprémi önkormányzat meghirdeti azt az ösztöndíjprogramját, ahol elsőéves veszprémi egyetemistákat támogat, akik tanulmányi, vagy sporteredményeik alapján érdemesek az egyszeri kétszázezer forintos ösztöndíjra.

A pályázat idén is sikeresen lezajlott péntek délután pedig a városházán Hegedűs Barbara alpolgármester adta át az ösztöndíjhoz járó okleveleket a fiataloknak.

A városvezető rövid köszöntőjében elmondta, az ösztöndíjjal az is a céljuk – amellett, hogy segítség a tehetséges veszprémi fiatalokat a tanulmányaikban – hogy azt üzenjék, a városuk visszavárja őket azután is, hogy az egyetemet befejezték.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy ő maga is Budapesten a Corvinus Egyetemen szerzett diplomát – és azóta doktori címet is (a szerk.) – de mindig tudta, hogy vissza fog térni szülővárosába. Erre bíztatta a megjelent fiatalokat is, valamint kiemelte, hogy ragadják meg az egyetemi pályázatokat is, akár külföldi lehetőségeket is. Továbbá hozzátette, hogy a jövőben szeretné bevonni a fiatalokra vonatkozó programok előkészítésébe azokat is, akik most az ösztöndíjban részesültek, ezért számíthatnak több meghívóra is az önkormányzattól különböző nekik szóló fórumokra.

Az öt ösztöndíjas közül hárman tudtak megjelenni személyesen az eseményen, mivel egyikük éppen tanulmányi versenyen volt, másikuk pedig lebetegedett, de ettől függetlenül mindenki megkapja a megérdemelt ösztöndíját a várostól.

Csuta Dóra, aki Vetésiben végzett, most jogot tanul az ELTE-n.

Csuta Krisztián Márk, ő a Lovassy-ban érettségizett, jelenleg a BME-n villamosmérnöknek tanul.

Burger Dóra szintén a Lovassy-ban végzett, most a Pázmány pszichológia szakos hallgatója.

Maróti Blanka ugyancsak Lovassy-s diákként most már a Corvinus politikatudomány képzésére jár.

Ők négyen a tanulmányi eredményeik miatt kaphatták meg a városi ösztöndíjat, de volt egy olyan fiatal is, aki sportban elért eredményei, konkrétan a női labdarúgásban kimagasló sikereiért kapja meg a neki járó támogatást, amit pályázat útján nyert el. Ő Rugovics Boglárka, aki jelenleg a SOTE gyógytornász szakjára jár.

vehir.hu
további cikkek
Félezren vettek részt a centenáriumi Jutasi Őrmester túrán katonaság Félezren vettek részt a centenáriumi Jutasi Őrmester túrán Több mint ötszáz veszprémi és környékbeli fiatal sorakozott fel csütörtök reggel az Óváros téren, hogy elinduljanak a centenáriumi Jutasi Őrmester túrán, felidézve a legendás altisztképző hagyományait és tisztelegve a katonai értékek előtt. 2024. május 30. 12:53 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. 2024. április 28. 8:33 Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 2024. április 16. 11:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.