Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C

Herenden egymást érik a tehetségek

2023. november 26. 17:27
Sportegyesületeinek és művészeti csoportjainak szervezett gálát Herend városa szombat este, hivatalosan is elismerve sikeres szerepléseiket.

Egy név, egy helyezés, egy sportsiker, egy díjazott művészeti szereplés. Sok ilyenről olvashatunk, de vajon tudjuk is, kik állnak a nevek mögött? Mi mozgatja őket? Mennyi munkát tesznek bele abba, hogy eljussanak azokig az eredményekig? Ismerjük az embert is, vagy csak a díjait, a helyezéseit?

Tulajdonképpen ezek a kérdések fogalmazódtak meg a herendiekben is, amikor szombat estére hagyományteremtő szándékkal Hála Gálát szerveztek a Pesovár Ernő Művelődési Házba. A zsúfolásig megtelt rendezvényteremben ifjú sportolók, művészeti egyesületek tagjai, többek között taekwandosok, tekézők, tornászok, modellezők, focisták, transzplantált paraúszó, táncosok, kórusok, Kid rock ’n ’ roll SE és még sok más területen mozgók gyűltek össze, mintegy háromszázan. Jöttek, hogy megmutassák egymásnak, mit tudnak, hogy lássák, a másik miben remekel. Ki világszínvonalon, ki térségi szinten.

No meg hogy egy kicsit inspirálják is egymást. Hiszen ahogy Ovádi Péter országgyűlési képviselő is rámutatott, nem feltétlenül az a legfontosabb, milyen helyezést érnek el a fiatalok, hanem hogy legyen egy céljuk amiért minden nap tesznek, egy olyan tevékenység, amit szenvedéllyel tudnak végezni, és ami észrevétlenül tanít meg a legfontosabb értékekre. A sportolás ugyanis ezért is olyan fontos: mert csapatjátékra tanít, együttműködésre, egymás tiszteletére, arra, hogy figyeljünk a másikra. Más módon nem sajátíthatjuk el ezeket az értékeket, csak közösségi tevékenységek révén.

Ezzel a városvezetés is tisztában van, éppen ezért igyekeznek megbecsülni sportolóikat, támogatni az egyes szakosztályokat, a művészeti egyesületeket, a tömegsportokat. „Jó látni, hogy ennyit tehetség van Herenden, hogy ennyi fiatal sportol vagy végez valamilyen művészeti tevékenységet, és sikerül a telefon és a klaviatúra mellől kicsit elmozdítani őket – jegyezte meg Jánszky Lajos László polgármester.

Az esten ennek szellemében pedig azok is ízelítőt kaphattak a tehetségek tevékenységéből, akik csak az eredményeket látják, a versenyeken, fellépéseken nem tudnak jelen lenni: a résztvevő fiatalok egy-egy színpadi bemutatóval készültek a közönségnek, a gála végén pedig a szervezők is előadtak egy meglepetés műsort hálájuk jeleként.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Mindszenty 80: Hit, Kultúra és Közösség Veszprémben kultúra Mindszenty 80: Hit, Kultúra és Közösség Veszprémben Március 5-én lesz nyolcvan éve, hogy 1944-ben, XII. Pius pápa kinevezte Mindszenty Józsefet a Veszprémi Egyházmegye püspökévé. E jeles évfordulóra emlékezve Dr. Udvardy György érsek atya örömmel hirdette meg a "Mindszenty 80 évet" , amely most vasárnap vette kezdetét a Veszprémi Főegyházmegyében. tegnap 13:13 Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Ezt a cikket eredetileg azzal az a felütéssel indítottuk volna, hogy manapság több húst fogyasztunk, mint a történelem során valaha. Aztán utánanéztünk, és kiderült, hogy ez nem igaz. Ráadásul nemcsak a mennyiség okozott meglepetéseket. 2024. március 1. 19:30 Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Törött és kopott cserepekkel, edényekkel teli poros tárolók, informatívnak beállított, de valójában unalmas molinók. Nem éppen az a kép, ami alapján nagy kedvet kapnánk egy helytörténeti kiállításhoz. Pedig egy város, az otthonunk múltja lehet nagyon izgalmas is, például ha személyes tárgyakon és történeteken keresztül, innovatív módon közelítjük meg. Szerencsére a Laczkó Dezső Múzeum új, Veszprém történelmét bemutató Emlékgép című állandó kiállítása is ilyen lett. 2024. március 1. 17:07 Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Kabóca Bábszínház Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Amika Éppenitt községben próbál szerencsét az édes sütemények varázslatos világában. Azonban hamarosan kiderül, hogy valami mégsem stimmel... Mi lehet az oka, hogy Amika cukrászdáját senki sem látogatja? A Kabóca Bábszínház legújabb bemutatóját, A boszorkány cukrászdája című tárgyjátékot március 2-től láthatják a nézők. 2024. március 1. 15:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.