Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
24°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
24°C

Herenden egymást érik a tehetségek

2023. november 26. 17:27
Sportegyesületeinek és művészeti csoportjainak szervezett gálát Herend városa szombat este, hivatalosan is elismerve sikeres szerepléseiket.

Egy név, egy helyezés, egy sportsiker, egy díjazott művészeti szereplés. Sok ilyenről olvashatunk, de vajon tudjuk is, kik állnak a nevek mögött? Mi mozgatja őket? Mennyi munkát tesznek bele abba, hogy eljussanak azokig az eredményekig? Ismerjük az embert is, vagy csak a díjait, a helyezéseit?

Tulajdonképpen ezek a kérdések fogalmazódtak meg a herendiekben is, amikor szombat estére hagyományteremtő szándékkal Hála Gálát szerveztek a Pesovár Ernő Művelődési Házba. A zsúfolásig megtelt rendezvényteremben ifjú sportolók, művészeti egyesületek tagjai, többek között taekwandosok, tekézők, tornászok, modellezők, focisták, transzplantált paraúszó, táncosok, kórusok, Kid rock ’n ’ roll SE és még sok más területen mozgók gyűltek össze, mintegy háromszázan. Jöttek, hogy megmutassák egymásnak, mit tudnak, hogy lássák, a másik miben remekel. Ki világszínvonalon, ki térségi szinten.

No meg hogy egy kicsit inspirálják is egymást. Hiszen ahogy Ovádi Péter országgyűlési képviselő is rámutatott, nem feltétlenül az a legfontosabb, milyen helyezést érnek el a fiatalok, hanem hogy legyen egy céljuk amiért minden nap tesznek, egy olyan tevékenység, amit szenvedéllyel tudnak végezni, és ami észrevétlenül tanít meg a legfontosabb értékekre. A sportolás ugyanis ezért is olyan fontos: mert csapatjátékra tanít, együttműködésre, egymás tiszteletére, arra, hogy figyeljünk a másikra. Más módon nem sajátíthatjuk el ezeket az értékeket, csak közösségi tevékenységek révén.

Ezzel a városvezetés is tisztában van, éppen ezért igyekeznek megbecsülni sportolóikat, támogatni az egyes szakosztályokat, a művészeti egyesületeket, a tömegsportokat. „Jó látni, hogy ennyit tehetség van Herenden, hogy ennyi fiatal sportol vagy végez valamilyen művészeti tevékenységet, és sikerül a telefon és a klaviatúra mellől kicsit elmozdítani őket – jegyezte meg Jánszky Lajos László polgármester.

Az esten ennek szellemében pedig azok is ízelítőt kaphattak a tehetségek tevékenységéből, akik csak az eredményeket látják, a versenyeken, fellépéseken nem tudnak jelen lenni: a résztvevő fiatalok egy-egy színpadi bemutatóval készültek a közönségnek, a gála végén pedig a szervezők is előadtak egy meglepetés műsort hálájuk jeleként.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  2024. július 16. 14:15 A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A 2023-as első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli inotai hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az Erste támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot is hirdet. 2024. július 16. 22:02 Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Gyárkert Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Veszprém kártya-tulajdonosok kedden délelőtt 10 órától válthatnak jegyet a koncertre, a többiek csütörtöktől csak. 2024. július 15. 12:45 Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. 2024. július 13. 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.