Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C

Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek

2023. november 28. 11:49
2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta.

A kedvezmény, amit hamarosan bevezetnek a veszprémi közösségi közlekedésben, a komplex városstratégia része, amelyben Veszprém azt célozta meg, hogy 2030-ra Európa legélhetőbb városainak sorába kerüljön be – mondta a polgármester az Iskola utcai buszmegállóban tartott sajtótájékoztatón kedden délelőtt.

Ennek a folyamatnak a közösségi közlekedés fejlesztése markáns része, ezért vette a saját kezébe ezt a szolgáltatást a város már évekkel ezelőtt, ezért vásárolt új buszokat, fejlesztette az utastájékoztató rendszert, jegyautomatákat telepített, most pedig kedvezményes bérletekkel igyekeznek segíteni a gyermekes családoknak és fiataloknak a napi közlekedést, tette hozzá a városvezető.

A 350 Ft-os havi bérletre minden diák, illetve a felsőoktatási intézmények hallgatói jogosultak lesznek 2024. február 1-től.

A sajtótájékoztatón viszont nem csak ez volt az egyetlen bejelentés. Polgári István, a V-Busz Kft. ügyvezetője elmondta: újabb pályázatot nyújtanak be a Zöld Busz Programhoz. Ennek keretében két új elektromos járművel szeretnék bővíteni a flottájukat: egy szóló és egy csuklós busszal.

Az ügyvezető hozzátette, jelenleg a közösségi közlekedésben megtett kilométerek 10%-át már ilyen környezetbarát technológiával működő buszokkal teszik meg, sikeres pályázat esetén a jövő év második felétől pedig 15%-ra emelkedhet ez az arány.

Sőt, a V-Busz zöld törekvései még itt sem álltak meg. Ugyanez a pályázat tartalmaz egy olyan részt is, amelyben a Haszkovó-forduló infrastruktúráját fejlesztenék tovább. Jelenleg itt töltik a V-Busz flottájához tartozó elektromos buszokat öt töltőállomáson. A szolgáltató tervei közt szerepel, hogy egy napelemes rendszer kiépítésével ennek az energiának a jelentős részét már megújuló energiaforrásból szerezzék be, így pedig a költségek is tovább csökkenhetnek majd.

Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
LMP: jól teljesít a helyi közösségi közlekedés, de nőhetne az utasszám LMP: jól teljesít a helyi közösségi közlekedés, de nőhetne az utasszám Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Haszkovó utcai buszmegállóban, hogy beszámoljon a közösségi közlekedést érintő javaslatairól. 2024. január 26. 17:21 A diákok mellett a kismamák is egy vonaljegy áráért vehetnek bérletet februártól A diákok mellett a kismamák is egy vonaljegy áráért vehetnek bérletet februártól Utazási kedvezményekről döntött a közgyűlés csütörtökön, és megpecsételődött a hulladékszállítást végző VHK Nonprofit Kft. sorsa is. Összefoglalónk az év utolsó képviselő-testületi üléséről. 2023. december 14. 15:49 Két kerékkel a belvárosba - újabb V-bike állomás a vasútnál Két kerékkel a belvárosba - újabb V-bike állomás a vasútnál Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egyik legfontosabb eleme a közösségi közlekedés fejlesztése volt Veszprémben, amelyben az önkormányzati tulajdonú V-busz Kft. kiemelkedő partnerként vett részt. A V-busz Kft. idei sikertörténete a V-bike közbringa-rendszer elindítása volt júliusban, kedd délután pedig átadták a tizenegyedik gyűjtőállomást is.   2023. december 12. 17:01 Közvetlen járatokat indít a V-Busz a ma esti Gospel karácsonyra Közvetlen járatokat indít a V-Busz a ma esti Gospel karácsonyra 2023. december 11. 13:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.