Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Dióssy Kata - a szaktudásunk magas és kiterjed a munkafolyamatok minden apró részletére.

2023. november 30. 15:05

- A Chianti Apartments milyen szolgáltatásokkal várja az ügyfeleit?

- Cégünk elsősorban prémium apartmanok, vendégházak és magánszálláshelyek üzemeltetésével foglalkozik, valamint az ehhez kapcsolatos egyéb szolgáltatásokkal, ilyenek például a home staging, takarítási szolgáltatás, illetve a most aktuális szálláshely-minősítéssel.

- Akkor el lehet mondani, hogy aki hozzátok fordul, mindent el tudtok neki intézni, egy kézben tudjátok tartani a szálláskiadással járó ügyeket, feladatokat? Ami nem kevés...

- Abszolút! A szálláskiadás magába foglalja a vendég beengedéstől a takarításon át, a számlázásig minden olyan tevékenységet, ami addig a tulajdonos feladata volt. 

- Ha valaki cég weboldalát tanulmányozza, akkor látszik, hogy a működési terület jól meg van határozva. Pontosan milyen településeken foglalkoztok szálláshely üzemeltetéssel? 

- Három része van a működésünknek:  ez a rövid távú ingatlan üzemeltetés, a szálláshely-minősítés és engedélyeztetés, illetve a szálláshely szolgáltatás. Ha földrajzilag szeretnénk meghatározni, akkor van Balatonalmádi, Balatonfüred és vonzáskörzete, valamit Veszprém a fő csapásirány. Ebben a régióban tevékenykedünk.

- Ha meg kellene határozni az általatok kezelt és működtetett ingatlanok kategóriáját, akkor hova sorolnád magatokat? 

- Mindenképpen a prémium kategória az a szint, amivel a cégünk foglalkozik. Egyre több a megkeresésünk vendégházakra, itt több egységekből álló szálláshelyre gondolok. Úgy látom, hogy az északi parton ez egy nagyon kedvelt szálláshely típus. 

- Közeledik egy nagyon fontos dátum a szálláshelyek működésének szempontjából, mikor van ez az időpont és mit jelent ez? 

- A szálláshely-minősítés regisztráció határideje 2024. január 1. Minden már működő szálláshelynek regisztrálnia kell. 

- Miért fontos ez? Miért írta elő az állam ezt a kötelezettséget?

- Ennek hiányában nem üzemeltethető szálláshely. Azt nagyon fontos kiemelnem, hogy ez a vendégek érdekében történik. Fő szempont a tisztaság és karbantartottság. A megszerzett minőségi besorolás által, a szállásfoglaló várható képet kap a felszereltségről, tisztaságról, kényelemről, higiéniáról, stb.
Arra törekszik a jogszabály, hogy a vendég a legnagyobb elégedettséggel távozzon, mikor a szálláshelyet elhagyja. Én személy szerint egy nagyon jó kezdeményezésnek tartom. A vendég utána minden platformon osztályozza majd a szállást, nem mindegy, hogy mit nyújtunk neki. Egy minőségi fejlődést várok ettől a minősítéstől, szerintem ez egy nagyon hasznos dolog. 

- A piacon van jó pár olyan cég, akik foglalkoznak szálláshely üzemeltetéssel, minősítéssel. Mi az a plusz érték, tudás, amit a Chianti Apartments nyújt a hozzá forduló érdeklődőknek? 

- Elsősorban kiemelném, hogy a Zimmer Frei időszak teljesen leáldozott Magyarországon. A szálláshely üzemeltetés egy nagyon komoly üzletággá alakult, ami nagyfokú precizitást, odafigyelést igényel. Adatszolgáltatási kötelezettség rengeteg helyre, a számlázás, az adminisztráció, az ügyintézés nagyon sok időt elvesz a vállalkozások életéből. És akkor még nem beszéltünk a vendégek teljes körű kiszolgálásáról. A nagyfokú tisztaság, a higiénia magas szintje, a sok apró részlet, mind szükséges elem. Ezeket a tevékenységeket cégünk sokéves tapasztalattal végzi a legnagyobb odafigyeléssel, gondoskodó aprólékossággal. Gondos szaktudásunk kiterjed a munkafolyamatok minden részletére. Megemlíteném még a szálláshelyek megjelenítését is, amit nagyon fontosnak tartunk. A berendezést, a dekorációt, a home staging szolgáltatást, a tisztaságot, a fényképek minőségét... A legfontosabb célunk, hogy a vállalkozás sikeres, az ügyfél elégedett legyen. A vendég igényei pedig maximálisan ki legyenek elégítve. 

Lehet, hogy többen vannak a piacon, akik ilyen tevékenységgel foglalkoznak, de ezt mi profi módon működtetjük, több éves tapasztalattal, sok szépérzékkel, odaadással. 

CHIANTI APARTMENTS
+36 70 335 2172
www.chiantiapartments.hu
info@chiantiapartments.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.