Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Ezért ajánlott a védőszemüveg viselése a ház körüli teendőknél

2023. november 30. 16:39

Egy otthon fenntartása bizony állandó munkával jár. Tudjuk ezt mindannyian, hiszen mind szeretnénk, hogy otthonunk komfortos és igényes legyen, ezért pedig rendszeresen teszünk is: takarítunk, rendezgetünk, szépítgetünk, időnként akár egy kisebb felújításba is belevágjuk a fejszénket. Sokszor azonban nem helyezünk kellő figyelmet saját egészségünk védelmére: hányunk polcán pihen például védőszemüveg vagy egyenesen egy munkavédelmi szemüveg azért, hogy a rendszeresen elő is vegyük a ház körüli munkáknál?

Biztonsági intézkedések otthon

A rendszeres takarítás, háztartási munkák, netán alkalmankénti kisebb-nagyobb felújítások rengeteg olyan szituációt hozhatnak, amikor szükség van valamilyen óvintézkedésre. Nem is kérdés például, hogy maró hatású vegyszereket csakis védőkesztyűben szabad használni vagy hogy csiszolás, festés, vegyszerezés esetén maszkot kell húzni. Vannak azonban olyan, szintén potenciális veszélyt jelentő helyzetek, amikor kevésbé törődünk az óvintézkedések betartásával.

Tipikusan hajlamosak vagyunk például kisebb figyelmet fordítani a szemvédelemre. Nézzük, milyen olyan helyzetek vannak, amikor jól jön egy védőszemüveg vagy akár egy munkavédelmi szemüveg a háztartásban.

Otthon is elkél egy megbízható védőszemüveg

A leghétköznapibb háztartási feladatok során is bekövetkezhetnek sajnos balesetek. Vegyszeres takarítás során belekerülhet a vegyszer szemünkbe, nagytakarításkor a levegőben szálló por irritálhatja, kisebb-nagyobb otthonszépítési projektek során pedig egyenesen jól jön fúrás, faragás közben az extra szemvédelem!

Nem beszélve a kerti munkákról: fapakolás, sövényvágás, levélfúvás, fák metszése - ezek mind olyan teendők, amik során egy óvatlan pillanatban veszélynek tehetjük ki szemeinket. A hagyományos kerti munkákhoz használt védőszemüveg is jó szolgálatot tesz ilyenkor, de kifejezetten munkavédelmi szemüveg vásárlásával tehetünk legtöbbet a kockázatok csökkentéséért.

Egy jól megválasztott, minőségi munkavédelmi szemüveg hosszú évekre biztosítja a megfelelő védőfelszerelést a ház körüli munkákhoz. Rengeteg korszerű védőszemüveg elérhető ráadásul, kültérre- vagy épp beltérre használatos, nyitott vagy zárt, pántos vagy egyszerű verzió is elérhető a piacon. Nem is nagy beruházásról van szó, egészségünk érdekében bőven megéri azt az egyszeri költséget, amibe egy jó minőségű védőszemüveg kerül.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.