Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Repülős élmények az adrenalin kedvelőinek

2023. december 6. 11:07

A levegőben átélhető élmények tárháza igazán széles körű, így ha rajongunk a repülésért, akkor számtalan lehetőségünk van ezeket átélni. Repülhetünk nyitott PO-2 világháborús repülőgéppel, gyrokopterrel vagy egy igazi sugárhajtású vadászrepülőgéppel. Mindegyik életre szóló élményeket jelent.

Az Élményrepülés.hu motoros élményei igazi csemegének számítanak azoknak, akik szeretik az adrenalint és a magasságot. Ha azt gondolod, hogy tudod milyen repülni, akkor mindenképp azt javasoljuk, hogy tapasztald meg a legkülönfélébb légi járművekkel, hogy milyen a magasba emelkedni.

Repülés gyrokopterrel

Ha a nagyobb méretű repülőkhöz vagy szokva, akkor igazán különleges élmény lesz egy nyitott gyrokopterrel a levegőben szállni. A sebessége nagy sávban mozog, ami tovább emeli az élményt. 

A nyitott gép egyben azt is jelenti, hogy ügyelni kell a megfelelő öltözékre, hiszen nagyjából olyan érzeted lesz, mintha gyorsan hajtanál egy motorkerékpáron. A gép kényelmes utazósebessége körülbelül 100-120 km/h.

Repülés nyitott PO-2 világháborús repülőgéppel

Ha a nyitott gépek elnyerik a tetszésed, akkor egy világháborús típussal való utazás is elengedhetetlen. Elvégre miért csak a filmekben néznéd, ahogy ezek a különleges gépek a magasba szállnak, ha át is élheted? A nyitott tetős PO-2 igazi kuriózumnak számít, mellyel igazán megéri repülni. Már csak azért is, mert óránként 200 km/h-val képes száguldani.

Repülés Apollo Fox típusú géppel

A program különlegessége, hogy ha elég bátor vagy, akkor nem csupán utasként élheted át az élményt, hiszen a rendkívül tapasztalt oktatópilóta instrukciói alapján akár vezetheted is a repülőgépet. Nemcsak a repülés feledhetetlen, hanem a magasból szemlélni az egri borvidék és a Bükk lankáinak szépségét is.

Repülés éjszaka helikopterrel

Ez a program akár randinak is kiváló. Éjszaka egészen különleges repülni a gyönyörűen kivilágított főváros felett. Nagyobb évforduló esetén tökéletes ajándék. Ráadásul nem akármilyen légi járművel történik a repülés, hanem egy helikopterrel. Nincs más dolgotok, mint összebújni és csodálni a fényárban úszó főváros különleges látványát.

Repülés sugárhajtású vadászrepülőgéppel

A végére hagytuk az igazi nagyágyút, mely nem más, mint az L-29 Delfin típusú sugárhajtású repülőgép. A repülés elején a pilóta megmutatja a fülkét és a benne lévő műszereket. A földi felkészítés során mindenre kiterjedő biztonságtechnikai oktatásban részesülsz.

Na, de térjünk a lényegre, a repülésre, melynek ideje alatt megtapasztalhatod pilótákra ható többszörös túlterhelést és az elképesztő gyorsulás érzetét. Emellett a pilóta a fizikai adottságaidnak megfelelően akár az egyedi repülésre vonatkozó igényeket is figyelembe veszi.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.