Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 12. Izabella
Veszprém
28°C
2024. július 12. Izabella
Veszprém
28°C

Kis kezek, nagy szívvel

2023. december 7. 14:24
Ötödik alkalommal hirdette meg a Városi Nyilvánosságért Alapítvány a „Legyen mindenkinek szép a Karácsonya” című rajzpályázatot Ovádi Péter országgyűlési képviselő kezdeményezésére, melynek eredményhirdetését az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központban tartották meg.
 

A pályázatra színes vagy egyszínű technikával készült egyedi műveket vártak a gyermekektől, arról, hogyan varázsolnák meghittebbé és boldogabbá azoknak a karácsonyát, akik az év minden napján egyedül vannak. Ahogy mindig, idén is minden beérkezett pályamunkát elajándékoznak még karácsony előtt egy egyedül élő idős ember részére, akinek így meghittebbé varázsolják a gyerekek a szeretet ünnepét.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

A jelen lévő szülőket és gyermekeket elsőként a város polgármestere, Porga Gyula köszöntötte. A polgármester minden évben arra törekszik – és az EKF évében különösen nagy figyelmet fordítottak rá –, hogy minden kezdeményezés a veszprémiek javát szolgálja, az itt élő emberek a magukénak érezzék a programokat, és valódi közösségé formálódjon a város a megvalósult lehetőségeknek köszönhetően. Porga Gyula kiemelte: ez a pályázat is tökéletes példa ezekre a törekvésekre, hiszen közel háromezer pályamunka érkezett, melyben felnőttek és gyermekek dolgoztak közösen azért, hogy mindenki számára szebbé tehessék a karácsonyi időszakot.

Ovádi Péter, országgyűlési képviselőOvádi Péter, országgyűlési képviselő

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a kezdeményezés megálmodója évről-évre hálával és köszönettel fordul a részt vevő gyermekekhez, családjukhoz és a pedagógusokhoz. A képviselő szerint az év egyik legszebb pillanata ez, amikor ők mindannyian szívvel-lélekkel együtt dolgoznak egy valóban jó ügy érdekében, amellyel mindenki nyer.

A 26 tagintézményből érkezett rengeteg csodás rajzot már nagy izgalommal várják, idén összesen 2808 egyedül élő idős embert ajándékoznak meg a gyermekek.

Csík Richárd festőművészCsík Richárd festőművész

A beérkezett műveket négyfős zsűri értékelte, melynek elnöke Csík Richárd festőművész. A művész elmondta: nehéz dolguk volt az alkotások értékelésénél, mert mindegyikbe sok-sok munkát fektettek, egytől egyig egyedi munkák születtek, így mindenkinek elismeréssel adózott.

A rajzverseny fő támogatója idén is a Euronics áruházlánc, akik jóvoltából értékes ajándékokkal kedveskedhettek a gyermekeknek és az intézményeknek a szervezők.

A nyereményeket kitörő örömmel vették át a gyermekek Porga Gyulától, Ovádi Pétertől és Bartók Geroginától, aki a főtámogatót képviselte.

A díjkiosztás a Veszprémi Petőfi Színház műsora színesítette, amelyen gyermekek adtak elő gyermekeknek egy igazi karácsonyi hangulatú produkciót.

Balogh Dóra
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.