Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szeretetet és elfogadást adnak és várnak

2023. december 7. 13:15
A fogyatékos emberek világnapján szervezett programot az Agórában az ÉFOÉSZ.

Az ENSZ december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává nyilvánította 1992-ben, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira. Ehhez kapcsolódva rendezett találkozót csütörtökön az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége. 

A rendezvényt Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg, rámutatva: Magyarországon több mint hatszázezer tartósan egészségkárosodott és fogyatékkal élő embert számlálhatunk, közvetve azonban (családon, barátokon keresztül) a társadalom harmada érintett. Az alpolgármester megjegyezte: Veszprémben és a vármegyében felkészült szakembergárda dolgozik azon, hogy elhárítsa az akadályokat és segítse az integrációt. 

A csütörtöki rendezvényen az ÉFOÉSZ Veszprém vármegyei szervezetével és a Bakony Integrált Szociális Intézménnyel kapcsolatban álló fogyatékkal élők adtak műsort. Az intézmény vezetője, Hanich Ferenc megjegyezte: a nap célja, hogy mindenki mosolyogva hagyja el az Agóra színháztermét, a fellépők pedig önzetlen szeretet és elfogadást közvetítenek – amit ők is várnak viszonzásul.

 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. tegnap 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. 2024. június 20. 13:53 A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok több mint fele fél a daganatos megbetegedéstől, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében - összegezték szerdán egy kerekasztal-beszélgetésen az Affidea Magyarország által készített országos, reprezentatív kutatás eredményét. 2024. június 19. 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.