Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C

Szeretetet és elfogadást adnak és várnak

2023. december 7. 13:15
A fogyatékos emberek világnapján szervezett programot az Agórában az ÉFOÉSZ.

Az ENSZ december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává nyilvánította 1992-ben, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira. Ehhez kapcsolódva rendezett találkozót csütörtökön az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége. 

A rendezvényt Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg, rámutatva: Magyarországon több mint hatszázezer tartósan egészségkárosodott és fogyatékkal élő embert számlálhatunk, közvetve azonban (családon, barátokon keresztül) a társadalom harmada érintett. Az alpolgármester megjegyezte: Veszprémben és a vármegyében felkészült szakembergárda dolgozik azon, hogy elhárítsa az akadályokat és segítse az integrációt. 

A csütörtöki rendezvényen az ÉFOÉSZ Veszprém vármegyei szervezetével és a Bakony Integrált Szociális Intézménnyel kapcsolatban álló fogyatékkal élők adtak műsort. Az intézmény vezetője, Hanich Ferenc megjegyezte: a nap célja, hogy mindenki mosolyogva hagyja el az Agóra színháztermét, a fellépők pedig önzetlen szeretet és elfogadást közvetítenek – amit ők is várnak viszonzásul.

 

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.