Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
20°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
20°C

Novák Előd Veszprémben: alkotmányos védelmet a készpénzhasználati jognak!

2023. december 11. 10:06
Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke Veszprémben tartott lakossági fórumot szombaton, ahol a WHO-szerződéssel kapcsolatos aggályok is terítékre kerültek, valamint elhangzott, hogyan szeretné megvédeni pártja a készpénzhasználathoz való jogot.

November 30-ig volt lehetőség tiltakozni az Egyészségügyi világszervezet, a WHO által tervezett pandémiaszerződés ellen, Magyarország viszont ezt nem tette meg, így jövő év májusában életbe lép a nemzeti szuveneritást erősen korlátozó egyezmény – emelte ki Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom országos alelnöke szombaton Veszprémben, ahol a párt helyi szimpatizánsaival találkozott.

Az országosan ismert politikus a párt vármegyei elnöke, Kovacsics Zsolt meghívására érkezett Veszprémbe fórumot tartani, ahol a már említett WHO-szerződés mellett a készpénzhez való jog kérdésköre is felmerült.

Előbbi kapcsán Novák Előd még elmondta: a Covid-19 világjárvány alatt számos esetben látható volt, hogy milyen kontraproduktív intézkedésekkel korlátozták az emberek szabadságjogát, valamint löktek a szakadék szélére nemzetgazdaságokat, amiért most a Mi Hazánk Mozgalom ismét felemeli a hangját.

Novák Előd a fórumonNovák Előd a fórumon

Ezzel összefüggésben a párt a készpénzhez való jogot is szeretné az Alaptörvénybe foglalni, azaz alkotmányos védelem alá helyezni. Az alelnök elmondta, hogy pártjuk nem ellenzi a digitális fizetőeszközök használatát, de csak mint opciót tartják elfogadhatónak. Hozzátette, hogy a világtrendek láthatóan olyan irányba haladnak, hogy az emberek egyre inkább digitális formában tudják csak használni a pénzüket, ami a Mi Hazánk Mozgalom szerint aggályos. Erre példaként a tavalyi kanadai esetet hozta Novák Előd, amikor a koronavírussal kapcsolatos korlátozások ellen tüntető kamionosoknak egy gombnyomással zárolták a számláját, holott semmilyen bírósági ítélet nem született ezzel kapcsolatban.

Ezen kívül a készpénz használata praktikus is, hiszen bármilyen áramszünet, vagy kibertámadás esetén is reális opció, hogy megvédjék az emberek vagyonukat, tette hozzá.

A Mi Hazánk Mozgalom egyébként benyújtotta az Országgyűlésnek az erről szóló alaptörvény-módosító indítványát, amiről várhatóan februárban szavaznak majd.

Kovacsics ZsoltKovacsics Zsolt

A fórumon portálunk a Mi Hazánk Mozgalom vármegyei elnökénél, Kovacsics Zsoltnál arról is érdeklődött, hogy milyen céljaik, terveik vannak a jövőre esedékes önkormányzati választáson. Ő elmondta, hogy elsősorban a listás városokban, így Veszprémben is szeretnének jelölteket állítani, jelenleg az ő kiválasztásuk van folyamatban és rajtuk keresztül megszerezni néhány listás helyet, hogy megvessék a lábukat az önkormányzatokban. Hogy Kovacsics Zsolt – aki egyébként 2022-ben országgyűlési képviselőként indult a körzetben és 6,2%-os eredménnyel a harmadik helyen végzett Ovádi Péter és Csonka Balázs mögött – lesz-e polgármesterjelölt Veszprémben, arról a későbbiekben ígért tájékoztatást a helyi politikus.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.