Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Novák Előd Veszprémben: alkotmányos védelmet a készpénzhasználati jognak!

2023. december 11. 10:06
Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke Veszprémben tartott lakossági fórumot szombaton, ahol a WHO-szerződéssel kapcsolatos aggályok is terítékre kerültek, valamint elhangzott, hogyan szeretné megvédeni pártja a készpénzhasználathoz való jogot.

November 30-ig volt lehetőség tiltakozni az Egyészségügyi világszervezet, a WHO által tervezett pandémiaszerződés ellen, Magyarország viszont ezt nem tette meg, így jövő év májusában életbe lép a nemzeti szuveneritást erősen korlátozó egyezmény – emelte ki Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom országos alelnöke szombaton Veszprémben, ahol a párt helyi szimpatizánsaival találkozott.

Az országosan ismert politikus a párt vármegyei elnöke, Kovacsics Zsolt meghívására érkezett Veszprémbe fórumot tartani, ahol a már említett WHO-szerződés mellett a készpénzhez való jog kérdésköre is felmerült.

Előbbi kapcsán Novák Előd még elmondta: a Covid-19 világjárvány alatt számos esetben látható volt, hogy milyen kontraproduktív intézkedésekkel korlátozták az emberek szabadságjogát, valamint löktek a szakadék szélére nemzetgazdaságokat, amiért most a Mi Hazánk Mozgalom ismét felemeli a hangját.

Novák Előd a fórumonNovák Előd a fórumon

Ezzel összefüggésben a párt a készpénzhez való jogot is szeretné az Alaptörvénybe foglalni, azaz alkotmányos védelem alá helyezni. Az alelnök elmondta, hogy pártjuk nem ellenzi a digitális fizetőeszközök használatát, de csak mint opciót tartják elfogadhatónak. Hozzátette, hogy a világtrendek láthatóan olyan irányba haladnak, hogy az emberek egyre inkább digitális formában tudják csak használni a pénzüket, ami a Mi Hazánk Mozgalom szerint aggályos. Erre példaként a tavalyi kanadai esetet hozta Novák Előd, amikor a koronavírussal kapcsolatos korlátozások ellen tüntető kamionosoknak egy gombnyomással zárolták a számláját, holott semmilyen bírósági ítélet nem született ezzel kapcsolatban.

Ezen kívül a készpénz használata praktikus is, hiszen bármilyen áramszünet, vagy kibertámadás esetén is reális opció, hogy megvédjék az emberek vagyonukat, tette hozzá.

A Mi Hazánk Mozgalom egyébként benyújtotta az Országgyűlésnek az erről szóló alaptörvény-módosító indítványát, amiről várhatóan februárban szavaznak majd.

Kovacsics ZsoltKovacsics Zsolt

A fórumon portálunk a Mi Hazánk Mozgalom vármegyei elnökénél, Kovacsics Zsoltnál arról is érdeklődött, hogy milyen céljaik, terveik vannak a jövőre esedékes önkormányzati választáson. Ő elmondta, hogy elsősorban a listás városokban, így Veszprémben is szeretnének jelölteket állítani, jelenleg az ő kiválasztásuk van folyamatban és rajtuk keresztül megszerezni néhány listás helyet, hogy megvessék a lábukat az önkormányzatokban. Hogy Kovacsics Zsolt – aki egyébként 2022-ben országgyűlési képviselőként indult a körzetben és 6,2%-os eredménnyel a harmadik helyen végzett Ovádi Péter és Csonka Balázs mögött – lesz-e polgármesterjelölt Veszprémben, arról a későbbiekben ígért tájékoztatást a helyi politikus.

vehir.hu
további cikkek
Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59 Orbán Viktor: a '23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni Orbán Viktor: a '23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni Pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem, ezért a kegyelmi ügyben a lemondás helyes volt, és megerősít bennünket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budapesti Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében. Kilátásba helyezte a magyar gyermekvédelmi rendszer megerősítését, beszélt Magyarország zöldátállásáról, és arról is, hogy a parlament a tavaszi ülésszak kezdetén ratifikálhatja Svédország NATO-csatlakozását. A '23-as extra nehéz évből sikerült "ép bőrrel kikecmeregni", az eredményekkel "nem lehetünk elégedetlenek" - jelentette ki Orbán. 2024. február 17. 17:44 Meghalt Putyin legnagyobb oroszországi ellenfele, Alekszej Navalnij közélet Meghalt Putyin legnagyobb oroszországi ellenfele, Alekszej Navalnij A 47 éves Navalnij politikai vádak miatt töltötte börtönbüntetését, amikor a hirtelen rosszullét bekövetkezett.   2024. február 16. 13:05 Töretlen a bizalom Porga Gyula iránt választás 2024 Töretlen a bizalom Porga Gyula iránt Teljes egyetértésben Porga Gyulát, Veszprém jelenlegi fideszes polgármesterét támogatja a Fidesz veszprémi szervezete a polgármester-jelöltségben, amiről kedden döntöttek az alapszervezeten belül. Ugyanitt döntés született arról is, hogy kik indulnak majd a tizenkét egyéni választókörzetben. Információink szerint több új név is lesz majd a jelöltek között. 2024. február 15. 11:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.