Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
14°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
14°C

A Haszkovó-lakótelep is bekapcsolódott az adventi programokba

2023. december 11. 19:53
Vasárnap megnyitott a Kálvin-parkba szervezett vásár és koncertsorozat Haszkovó advent néven.

A Virágzó Veszprém Egyesület már régóta aktív a lakótelepen és immáron negyedik éve szervezik meg a városrész lakóinak igényeire szabott karácsonyi vásárt és programsorozatot az adventben, függetlenül attól, hogy a Kossuth utcán van-e, vagy mint idén, nincs karácsonyi vásár. 

A Haszkovó adventre keresztelt rendezvénysorozat vasárnap indult az ilyenkor elvárt forralt boros bódékkal, kürtőskaláccsal, gyerekjátékokkal és színpadi programokkal.

Jung Edina, az egyesület elnöke és a Haszkovó advent főszervezője a vasárnap délutáni megnyitón köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal vagy támogatásukkal segítettek idén is megszervezni az eseményt, köztük az önkormányzatnak, valamint a református gyülekezetnek, akiknek a részéről Závodi Zsuzsanna lelkész személyesen is jelen volt a megnyitón.

Hozzá hasonlóan Porga Gyula, Veszprém polgármestere is ellátogatott a Haszkovó adventre. A városvezető köszöntőjében úgy fogalmazott: minden embernek különböző szinteken megvan a maga közössége, először a család, majd a lakóhely és ezután a település. Mindegyik esetében fontos otthonosan és biztonságban érezzük magukat, az ilyen rendezvények, mint a Haszkovó advent pedig nagyban hozzájárulnak, hogy lakhelyünkön minden adott legyen ehhez.

A rendezvénysorozat nem merül ki csupán az árusok és vendéglátósok kínálatában, egészen december 22-ig szerveznek koncerteket és színpadi produkciókat.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. tegnap 11:32 Jobb utakat a Dózsavárosba! Jobb utakat a Dózsavárosba! Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács. tegnap 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.