Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
11°C
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
11°C

Jövőre is 500 millió forintos támogatásban részesülnek az állatvédő szervezetek

2023. december 12. 10:51

Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy 2024-ben is jelentős anyagi segítséget kapnak az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek. A pályázati felhívás jövő év januárjában fog megjelenni.

„Mindig elmondjuk és mennyire igaz is, hogy az állatvédelem alappillérei a civil szervezetek” – emelte ki Ovádi Péter közösségi média felületén közzétett videóban. Mint elmondta, ezért is gondolták azt, hogy a tavalyi évben egy 500 millió forintos keretösszegű pályázatot hirdetnek meg a civil szervezetek számára.

Hozzátette, hogy olyan nagy sikerű volt ez a pályázat, hogy 187 civil szervezetet tudtak támogatni. A szervezetek az így elnyert összegeket ivartalanításra, működési költségekre és férőhelyek bővítésére használhatták fel, valamint 500 ezer és 10 millió forint közötti összegre nyújthatták be kérelmüket.

A nagy sikerre való tekintettel kikérték a civil szervezetek véleményét arra vonatkozóan is, hogy ha esetleg egy újabb felhívást tesznek közzé, miben kell változtatniuk. Az online kérdőívben többek között rátértek az adminisztrációs terhek csökkentésének, a támogatás célja bővítésének, valamint az ivartalanítás fontosságának kérdésköreire is.

„Örömmel jelenthetem be, hogy 2024 januárjában meg fog jelenni egy újabb, 500 millió forintos keretösszegű pályázat, állatvédő civil szervezetek számára. Közös ügyünk az állatvédelem!” – zárta sorait Ovádi Péter.

vehir.hu
további cikkek
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án? Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án? A legfrissebb adatok szerint tíz adózóból csupán négy rendelkezik adója 1%-áról. A Kuckó Önkéntes Program (Szintlépés Alapítvány) most arra hívja fel a figyelmet, hogy bármennyire aprónak tűnik a felajánlás összege, rengeteget jelent a gyermekotthonban élők számára. A „Nekünk 1% pont elég!” című kezdeményezés célja, hogy plakátok, magazinhirdetések és influencer tartalmak 1%-nyi részletének felhasználásával mutasson rá egy fontos társadalmi üzenetre. tegnap 18:23 Meglőtték Robert Fico szlovák kormányfőt Meglőtték Robert Fico szlovák kormányfőt Lőtt sérüléssel került kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnök – tájékoztatott szlovák médiaforrásokra hivatkozva a BBC. tegnap 15:29 Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel A veszprémi Kozmutza Flóra Készségfejlesztő Iskola gyermekeit látták vendégül a Veszprémi Állatkertben a madarak és fák napja alkalmából. A közel százhatvan kisgyermeket már visszatérő vendégként köszöntötték az állatkert dolgozói, akikkel a körbevezetés mellett zoopedagógiai foglalkozásokon is részt vettek. tegnap 22:06 A sarki fény után újabb izgalmas égi jelenséget kapott lencsevégre a világhírű veszprémi asztrofotós A sarki fény után újabb izgalmas égi jelenséget kapott lencsevégre a világhírű veszprémi asztrofotós Ladányi Tamás képén egyszerre látszódnak azok a napfoltcsoportok, amelyek a múlt pénteki sarki fényt okozták, miközben átrepül előttük egy menetrend szerinti Boeing 737-es repülőgép. tegnap 13:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.