Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Így válassz matracot járókához, utazóágyhoz!

2023. december 14. 16:00

Minden kicsi számára létfontosságú, hogy beszerezzünk egy összecsukható mobilis járókát vagy utazóágyat, amely bármikor bevethető, s ezáltal biztonságos, komfortos teret alakíthatunk ki alváshoz, játékhoz. Napjaink bőséges kínálatában már elérhetőek speciálisan járókákhoz, utazóágyakhoz való matracok, melyek helytakarékosak és praktikusan szállíthatók.

Mik az ideális matrac ismérvei?

Érdemes körülnézni a Berry Baby járókához való matracai között, ezek ugyanis minden alapvető szempontnak megfelelnek. 4 cm vastag hideghab matracok, ebből kifolyólag pihe-puha kiegészítők, melyeken kényelmesen elszenderedhet a pici. 100x100 cm-es termékek, melyek félbehajthatók, ezáltal egyszerűen hordozhatók. Levehető, 100 %-ban pamutból készült huzattal ellátottak, amely a legjobb választás a kisbabáknak.

Különféle mintás változatokban elérhetők, ugyanakkor egyszínű darabok is beszerezhetők. Alkalmazhatók klasszikus járókákban, utazóágyakban, illetve önmagukban is, hogy ha hirtelen egy puha felületre lenne szükség pelenkázáshoz vagy ruhacserénél.

Fontos, hogy olyan matrac mellett döntsünk, amely jól szellőzik, tehát légáteresztő alapanyagból készüljön, így a baba optimális testhője fenntartható. A komfortos alváshoz elengedhetetlen, hogy kényelmes, puha felülettel rendelkezzen. S ami még alapvető, hogy egyszerűen tisztán tartható legyen. Éppen ezért javasolt például egy levehető huzattal ellátott típus, hiszen a babáknál különösképp számolni kell “balesetekkel”.

Biztonságos és nyugodt alvás

A járókák legfőbb rendeltetése, hogy bárhol legyünk is, pillanatok alatt biztonságos, kényelmes alvó- és játszóhelyet biztosítsunk a kicsinek. Mivel ezek többsége összecsukható, praktikusan szállítható, valóban hatalmas segítséget jelentenek már a rövidebb utazások, rokonlátogatások alkalmával is. 

Természetesen gondoskodnunk kell a kényelméről is, ehhez pedig speciális, járókához való matracra is szükségünk lesz. Előny, ha a járókához hasonlóan könnyen szállítható, helytakarékos típust választunk. Azonban a biztonság nemcsak azt jelenti, hogy tökéletes védelmet garantáljon az utazójáróka, hanem azt is, hogy a matrac is megfeleljen az ajánlásoknak, azaz ne legyen se túl puha, se túlzottan kemény, valamint a vastagsága is optimális legyen.

Feltétlenül informálódjunk az alapanyagokat illetően, kizárólag biztonságos, természetes, nem allergizáló anyagokból készült matracot válasszunk. 

Az alvás szerepe a kicsi fejlődésében

A babák egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen a megfelelő alvás biztosítása, ehhez pedig nekünk kell megteremtenünk az optimális körülményeket. Szerencsére manapság nagyon széles termékkörből válogathatunk, így nemcsak funkciójában, minőségében, hanem megjelenésében is egyéni igényeinkhez igazíthatjuk.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.