Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ne csak a gyertyaláng életű örömöt éljük meg!

2023. december 17. 16:00
Már csak egyetlen hét maradt szentestéig: szombaton a Margit templomban gyújtották meg a város adventi koszorújának harmadik gyertyáját.

Az adventi koszorú harmadik, rózsaszínű gyertyája az örömet jelképezi – fejtette ki Tornavölgyi Krisztián atya. Ez az öröm egy kicsit megtöri az adventi bűnbánatot, és emlékezteti az embereket arra, hogy közeleg Jézus  születése, az öröm ideje, a karácsony. Isten tartós örömökre hív minket, nem olyan gyertyaláng életűekre, amelyeket a karácsonyfa alatt található ajándékok okoznak. 

Azt tapasztalhatjuk, hogy egyre kevesebb a jó kedélyű, boldog ember. Ahogy a kényelem növekszik otthonunkban, a boldogság egyre inkább fogy. Sokan kizárólag az anyagiaktól várják az örömöt, de ez gyorsan múló elégedettség.

Egy héttel karácsony előtt mindenki szeretne eleget tenni az elvárásoknak karácsonyra: sütni, főzni, takarítani, megvásárolni az ajándékokat. Azonban ne engedjük, hogy az öröm ilyen formában való kifejezése megakadályozzon az öröm átélésében. Az ünnep fő forrását nem ezek jelentik, hanem Jézus Krisztus. Isten, aki annyira szerette az embert, hogy testet öltött, átjárást teremtett az isteni és az emberi szféra között. 

Porga Gyula polgármester a harmadik adventi gyertya meggyújtása előtt arról beszélt: fontos, hogy ne csak  családi körben ünnepeljünk, hanem a szélesebb közösségre is sugározzon ki a csoda, amit otthon megélünk. Az adventi időszak a várakozás ideje, és arra is alkalmas, hogy megálljunk, elcsendesedjünk, számot vessünk, megnézzük, honnan hova jutottunk. 

“Ott tudunk jó életet élni, ahol az emberi viszonyaink rendezettek, ahol a konfliktusokat emberi módon tudjuk kezelni, észrevesszük, aki segítségre szorul, ahol senki nem érzi magát egyedül. Bízom benne, hogy a mögöttünk álló tartalmas év közelebb hozott minket egymáshoz” – fejezte ki reményét a polgármester. 

A város adventi koszorújának harmadik gyertyáját Tornavölgyi Krisztián atya, Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő gyújtották meg.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán. tegnap 21:58 Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel. tegnap 14:43 Navracsics Tibor: a Fidesz tudja egyesíteni a nemzet javát Navracsics Tibor Navracsics Tibor: a Fidesz tudja egyesíteni a nemzet javát Magyarország húsz évvel ezelőtt csatlakozott az Európa Unióhoz, miután a népszavazáson a magyarok 84 százaléka döntött a csatlakozás mellett. Az ország történetében jelentős mérföldkő volt 2004. május elseje, amely számos változást és lehetőséget hordozott magában. Az elmúlt két évtized tapasztalatairól, a csatlakozáskor megfogalmazott elvárásokról és reményekről, valamint a jelenlegi politikai helyzetről, továbbá a közelgő uniós és önkormányzati választásokról kérdeztük dr. Navracsics Tibor, közigazgatási- és területfejlesztési minisztert. Az interjú során szó esett Magyarország és az Európai Unió közötti kapcsolat fejlődéséről, a jövőbeli tervekről, valamint azokról a kihívásokról, amelyekkel az ország szembesül a mai politikai környezetben. tegnap 21:57 Legyen szivacsváros Veszprém! Legyen szivacsváros Veszprém! Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc, az Együtt Veszprémért Egyesület két tagja, valamint polgármester- és képviselő-jelöltje azonnali intézkedéseket sürgetnek az utóbbi időben gyakran tapasztalható villámárvizek megoldására. Mindezt az úgynevezett „szivacsváros” koncepció megvalósításával érnék el. tegnap 15:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.