Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Tizenöt éves az Újtelep baráti köre

2023. december 19. 17:10
Megalakulásának tizenöt éves évfordulóját ünnepelte pénteken a Veszprémi Újtelepi Baráti Kör Egyesület, akik a közösségépítő munka mellett a városi közügyekre is fordítanak energiát.

Nem tartozik a legrégebbi veszprémi egyesületek közé, mégis az egyik legaktívabb az Újtelepen szerveződött baráti kör csapata, akik tizenöt éve vesznek részt a város, elsősorban a Munkácsy utca, a Jutasi út és a Budapest út által körbezárt családi házas övezet kulturális és közéletében.

A pénteki születésnapi összejövetelükön jelen volt Bázsa Botond, az Újtelep önkormányzati képviselője is, aki már hosszú évek óta – képviselői megválasztása előtt is – tevékeny résztvevője az egyesület munkájának, valamint folyamatosan támogatja is őket képviselői keretéből. A képviselő maga is köszöntötte az egyesületet, és a polgármester üdvözlő oklevelét is átadta Auerbach Attilának, az egyesület elnökének.

Az elnöktől tudjuk, hogy az egyesületet 2008-ban még 19 fővel alapították meg, ma pedig már 44 aktív tagot tudhatnak soraikban. Hivatalos összejöveteleiket kéthetente tartják a Pipacs utcai közösségi házban, ahol mindig előre meghatározzák a következő időszak programjait, persze számos esetben jönnek újabb ötletek is a tagoktól, amivel színesíteni szeretnék a városrész életét.

A közösségi és kulturális események mellett az Újtelepen nagy hangsúlyt fektetnek a városi közéleti kérdések megvitatására is. Ennek keretében időről időre vendégül látnak valakit, aki valamelyik területért felel. Így például tartott már előadást a baráti kör tagjainak dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója vagy éppen Baranyai Tamás, a megyei könyvtár igazgatója.

Rajtuk kívül a kulturális és más tudományos szférából is láttak vendégül különböző izgalmas személyeket. Ilyen volt Nemere István sci-fi író, aki az Újtelepen élt fiatalként, dr. Kovács Béla veszprémi érsebész, dr. Strenner Zoltán fogorvos vagy éppen Lamos Péter, az EKF infrastrukturális fejlesztéseiért felelős Veszprém2030 Kft. ügyvezetője.

Az effajta ismeretterjesztő előadások mellett a baráti kör rendszeresen tart környezetszépítő megmozdulásokat, szemétgyűjtést, de közös túrákat is szerveznek a Bakonyba, vagy a környék kulturális emlékhelyeire.

Ezek mellett a baráti kör tagjai ott vannak az összes városi közösségi rendezvényen és képviseltetik magukat és az Újtelepet.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25 A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  tegnap 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. 2024. július 21. 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.