Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C

Google: A Gyárkert az év szava Veszprémben

2023. december 26. 20:01 // Forrás: Vehir / MTI
A Google minden évben elérhetővé teszi a terület alapú keresési statisztikáit. A magyarokat Azahriah, a veszprémieket a Gyárkert érdekelte a legjobban.

Hagyományos módon a Google minden év végén nyilvánosságra hozza, hogy keresője szerint milyen pillanatokra, emberekre és helyekre kerestek rá leggyakrabban az emberek, bemutatva ezzel az adott időszak legnépszerűbb témáit, valamint a legfontosabb változásokat az előző évi trendekhez képest.

Oppenheimer és az őzlábgomba: ezt keresték a magyarok

A legkeresettebb hírességek esetében Azahriah zenész-énekest Eszenyi Enikő színésznő követte, és a legtöbben Suhajda Szilárd magyar hegymászó és Matthew Perry amerikai színész halálára kerestek rá.  

A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között hazai és nemzetközi találatok is szerepeltek, dobogós helyezést ért el az idei év két nagy riválisa, Christopher Nolan Oppenheimer és Greta Gerwig Barbie című filmje, de előkelő helyen végzett a Hazatalálsz című magyar sorozat, valamint a Sztárbox és a Nyerő Páros televíziós műsorok is.

A legnépszerűbb sportesemény az atlétikai vb és a labdarúgó eb-selejtező lett, utóbbinál a Szerbia és Bulgária ellen játszott mérkőzések eredményei érdekelték leginkább a magyarokat.

Székelykáposzta és Al-Nassr a veszprémiek listáján

Veszprém térségéből a bevásárlási lehetőségek, a nyelvtanulás és a meteorológia témaköreire kerestek a legtöbben. A legnépszerűbb keresőszó a Gyárkert volt. 

Az “emberek és társadalom” témakörben a Mavi szerelme című török szappanopera került a lista élére, amit az izraeli háború és a szakmunkás minimálbér követett. A legnépszerűbb ételek a székelykáposzta, a tarhonya és a pizzatészta, ezek receptjeit keresték a legtöbben. 

A sportos témák közül az atlétikai vb, az Al-Nassr futballcsapat és a kézilabda világbajnokság érdekelte leginkább a veszprémieket. A legnépszerűbb dal térségünkben idén a YouTube-keresések alapján Miley Cyrus Flowers című slágere volt.  

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. tegnap 21:09 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. 2024. április 30. 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. 2024. április 30. 9:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.