Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
22°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
22°C

Egyszülős családokat támogattak

2023. december 20. 14:36
Tíz szülő vehetett át ajándékcsomagot kedden az Arénában az Egyszülős Központ jóvoltából.

A családokat negyvenezer forint értékű ajándékcsomaggal lepte meg az Egyszülős Központ. A szervezet országos akciójában összesen  négyszáz családot támogat, közülük tízet Veszprém vármegyében. A központ azokkal a családokkal foglalkozik, ahol valamelyik szülő egyedül neveli a gyerekeket – Magyarországon több mint 300 ezer ilyen család él, többségében az anya marad a gyerekekkel, de negyvenezer családban az apa az egyedüli szülő. Szomorú statisztika, hogy az egyszülős családok csaknem fele szegénységben él.

Az adományok átadásában országszerte sportszervezetek és sportolók vállaltak szerepet, így Veszprémben Nagy László korábbi válogatott kézilabdázó, a Telekom Veszprém sportigazgatója találkozott a szülőkkel kedden, a Veszprém Arénában. 

"Olyan srác vagyok, aki jobban szeret adni, mint kapni" – fogalmazott Nagy László, hozzátéve: különösen karácsonykor fontos, hogy segítsünk a rászoruló családokon, ezért is élte meg megtiszteltetésként, hogy az Egyszülős Központ felkérte sportnagykövetnek. 

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.