Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egyetértésben zajlott a közösségi tervezés a Cholnoky lakótelepen

2023. december 20. 14:36
Kedd délután a Cholnoky Jenő Általános Iskolában tartották a közösségi tervezés záró eseményét, ahol részletesen is beszámoltak arról, pontosan mire jutottak a közterületek megújításáról szóló tervezés során.

Bár nem mindenben sikerült kompromisszumra jutni, jórészt mégis egyetértésben zajlott a közösségi tervezés, ahol a lakosság bevonásával, s ötleteik felhasználásával álmodták meg, min lehet változtatni a jövőben.

Kérdőívekkel, kitelepüléssel, tervezési alkalmakkal próbálták felmérni, mit várnak el a lakók, min lehetne változtatni. Mostantól az önkormányzatnál van a történet, vagyis a tervezés maga lezárult.

A Cholnoky – Ady – Lóczy utcák által határolt terület kapcsán számos olyan igény is megfogalmazódott, amelyek a már meglévő lehetőségeket korrigálnák. Ilyen például a rossz állapotban lévő járdák és lépcsők megújítása, a közvilágítás, a sportpálya mellett található ivókút rendbetétele. Mindemellett kardinális kérdés volt a hulladékgyűjtés: hogy bár van szelektív gyűjtő, gyakrabban kellene üríteni, mert sokszor feltornyosul a szemét.

Fontos pont volt a parkolás kérdése, s bár a lakók természetesen nem tudtak műszaki felmérést végezni, úgy fogalmaztak, ha nem is lehet új parkolóházakra befektetni, a meglévőket is rendbe lehetne hozni. A lakótelep legmeghatározóbb jegyét a zöldfelületek adják, viszont a fás részek karbantartása is fontos napirendi pont. Továbbá a már meglévő vadvirágos rész kiterjesztését, kibővítését is igénylik.

Porga Gyula polgármester megköszönte mindenkinek a részvételt, majd hozzátette: a szándék az volt, hogy a városmegújító programhoz csatlakozva a lakótelepi részeken is legyen beavatkozás. Ezt nem a tervezőknek, és nem is a politikusoknak feladatuk meghatározni, sokkal inkább a lakóknak. Mostantól az a cél, hogy a lehető legtöbb elem megvalósuljon.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán. tegnap 21:58 Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel. tegnap 14:43 Navracsics Tibor: a Fidesz tudja egyesíteni a nemzet javát Navracsics Tibor Navracsics Tibor: a Fidesz tudja egyesíteni a nemzet javát Magyarország húsz évvel ezelőtt csatlakozott az Európa Unióhoz, miután a népszavazáson a magyarok 84 százaléka döntött a csatlakozás mellett. Az ország történetében jelentős mérföldkő volt 2004. május elseje, amely számos változást és lehetőséget hordozott magában. Az elmúlt két évtized tapasztalatairól, a csatlakozáskor megfogalmazott elvárásokról és reményekről, valamint a jelenlegi politikai helyzetről, továbbá a közelgő uniós és önkormányzati választásokról kérdeztük dr. Navracsics Tibor, közigazgatási- és területfejlesztési minisztert. Az interjú során szó esett Magyarország és az Európai Unió közötti kapcsolat fejlődéséről, a jövőbeli tervekről, valamint azokról a kihívásokról, amelyekkel az ország szembesül a mai politikai környezetben. tegnap 21:57 Legyen szivacsváros Veszprém! Legyen szivacsváros Veszprém! Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc, az Együtt Veszprémért Egyesület két tagja, valamint polgármester- és képviselő-jelöltje azonnali intézkedéseket sürgetnek az utóbbi időben gyakran tapasztalható villámárvizek megoldására. Mindezt az úgynevezett „szivacsváros” koncepció megvalósításával érnék el. tegnap 15:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.