Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egyetértésben zajlott a közösségi tervezés a Cholnoky lakótelepen

2023. december 20. 14:36
Kedd délután a Cholnoky Jenő Általános Iskolában tartották a közösségi tervezés záró eseményét, ahol részletesen is beszámoltak arról, pontosan mire jutottak a közterületek megújításáról szóló tervezés során.

Bár nem mindenben sikerült kompromisszumra jutni, jórészt mégis egyetértésben zajlott a közösségi tervezés, ahol a lakosság bevonásával, s ötleteik felhasználásával álmodták meg, min lehet változtatni a jövőben.

Kérdőívekkel, kitelepüléssel, tervezési alkalmakkal próbálták felmérni, mit várnak el a lakók, min lehetne változtatni. Mostantól az önkormányzatnál van a történet, vagyis a tervezés maga lezárult.

A Cholnoky – Ady – Lóczy utcák által határolt terület kapcsán számos olyan igény is megfogalmazódott, amelyek a már meglévő lehetőségeket korrigálnák. Ilyen például a rossz állapotban lévő járdák és lépcsők megújítása, a közvilágítás, a sportpálya mellett található ivókút rendbetétele. Mindemellett kardinális kérdés volt a hulladékgyűjtés: hogy bár van szelektív gyűjtő, gyakrabban kellene üríteni, mert sokszor feltornyosul a szemét.

Fontos pont volt a parkolás kérdése, s bár a lakók természetesen nem tudtak műszaki felmérést végezni, úgy fogalmaztak, ha nem is lehet új parkolóházakra befektetni, a meglévőket is rendbe lehetne hozni. A lakótelep legmeghatározóbb jegyét a zöldfelületek adják, viszont a fás részek karbantartása is fontos napirendi pont. Továbbá a már meglévő vadvirágos rész kiterjesztését, kibővítését is igénylik.

Porga Gyula polgármester megköszönte mindenkinek a részvételt, majd hozzátette: a szándék az volt, hogy a városmegújító programhoz csatlakozva a lakótelepi részeken is legyen beavatkozás. Ezt nem a tervezőknek, és nem is a politikusoknak feladatuk meghatározni, sokkal inkább a lakóknak. Mostantól az a cél, hogy a lehető legtöbb elem megvalósuljon.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. ma 8:38 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.