Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
12°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
12°C

Idén is tápadományban részesülnek az állatvédő szervezetek

2023. december 20. 13:43 // Forrás: Igazságügyi Minisztérium
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy az előző évekhez hasonlóan, idén is tápadományban részesítik az állatvédelmi civil szervezeteket, ezzel is megköszönve az egész éves emberfeletti munkájukat.

„A téli időszakban több mint 200 civil szervezet számára juttatunk el nagy mennyiségű állateledelt, hiszen az év egyik legszebb időszakában természetesen az állatokról sem feledkezhetünk meg. – mondta Ovádi Péter, aki a napokban a Rex Állatotthonnak adta át az első adag adományt. Kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartják, hogy a téli időszakban is segítsék, anyagilag támogassák az állatmenhelyeket, állatotthonokat.

Hozzátette, hogy a többi szervezet részére is elindult a kiszállítás az ország valamennyi pontjára. Kiemelte, hogy a Kormánnyal közösen mindent megtesznek azért, hogy segítsék az állatvédők mindennapjait. Bíznak abban, hogy ez a segítség hozzájárul ahhoz, hogy az állatoknak is békés karácsonya legyen. A kormánybiztos továbbá szeretné felhívni a civilek figyelmét arra, hogy a 2024-es évben is 500 millió forintos keretösszegű támogatásban részesítik az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteket.

„Ahogy az elmúlt években, úgy a jövőben is számíthatnak ránk az állatvédők, hiszen közös ügyünk az állatvédelem!” – zárta sorait Ovádi Péter.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. tegnap 12:50 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   tegnap 11:59 Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók tűzoltóság Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók Szent Flórián-nap alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelyen több elismerést is átadtak a megye tűzoltóinak, hivatásosoknak és civileknek is. tegnap 15:56 Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat adomány Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat Az Országos Jótékonysági Vadászegylet a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére adott át egy milliós értékű légzéstámogató rendszert. A vadászoknak nem ez volt az első jótékonysági akciója, már tizenegyedik éve segítik a hazai kórházakat. tegnap 15:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.